Izigrali 250 lačnih

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Konstruktor. Preklican narok zaradi načrta prestrukturiranja.
Oglej si celoten članek

Sodnica Lilijana Rebernik je včeraj preklicala narok za obravnavo ugovora proti vodenju postopka prisilne poravnave Konstruktorja VGR. Več kot 250 Konstruktorjevih delavcev je sicer danes težko pričakovalo stečaj podjetja in s tem konec svoje agonije.

"Za delavce je to zdaj zelo grdo, saj še nekaj časa ne bodo dobili sredstev iz jamstvenega sklada," je za Žurnal24 pojasnil Matjaž Polenčič, prisilni upravitelj Konstruktorja. Sindikalna predstavnica Breda Črnčec je na nogah: "Nimam besed. Ne morem verjeti, kaj delajo z ljudmi, ki že od maja niso dobili plač. Izigrani so znova in znova. Se v tej državi sploh kdo vpraša, kaj imajo ti delavci za jesti, kako preživijo?"

Usoda v rokah sodišča?

Samo Majcenović, direktor Konstruktorja, je včeraj na sodišče vložil spremenjen načrt prestrukturiranja podjetja. Ta po novem namesto polovičnega poplačila terjatev v štirih letih obljublja 51-odstotno poplačilo v istem obdobju, s čimer zgolj izpolnjuje zahtevo zakona o insolvenčnih postopkih, po katerem je spremembo načrta mogoče vložiti le, če je ta ugodnejša za upnike. Kot je dodal Polenčič, je usoda Konstruktorja zdaj v rokah 
sodišča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.