Izjemno število prijav kršitev molka

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rekordno število prijav domnevnih kršitev volilnega molka.
Oglej si celoten članek

V času volilnega molka so na dežurni službi ministrstva za notranje zadeve dobili 244 prijav kršitev volilnega molka. 

Velika večina prijav se je nanašala na prejeta sporočila SMS s politično vsebino. Ostale prijave so povezane z deljenjem volilnega gradiva v poštne nabiralnike, plakatiranjem in z objavami na družbenih omrežjih. Prejeli so tudi eno prijavo zaradi objave na televiziji, so sporočili z ministrstva.

Ob državnozborskih volitvah leta 1996 so prejeli 45 prijav domnevnih kršitev volilnega molka, ob volitvah leta 2000 so jih prejeli 140, štiri leta kasneje 102, na volitvah leta 2008 so jih prejeli 133, na predčasnih državnozborskih volitvah leta 2011 pa 179.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.