Izklopili radarje, o številkah še nič

Foto: Katarina Pernat
Foto: Katarina Pernat
Sporni radarji ne merijo več previsoke hitrosti. Kakšne bodo finančne posledice, še ni znano.
Oglej si celoten članek

V Mariboru so z današnjim dnem izklopili sporne radarje za merjenje hitrosti na cestah. Pogodbo s podjetjem Iskra Sistemi, ki je postavilo radarje, pa še preučujejo, zato o njenih finančnih posledicah še ne morejo govoriti, je na današnji novinarski konferenci povedal župan Andrej Fištravec.

Novi župan Fištravec se je v četrtek zvečer prvič v živo sestal s predsednikom uprave Iskre Dušanom Šešokom, kjer je ta po današnjih besedah Fištravca "ponovil predlog poravnave, ki ga bomo začeli preučevati".

Po neuradnih navedbah naj bi Šešok zagrozil z odškodninskim zahtevkom v višini več sto milijonov evrov, česar pa Fištravec danes ni želel komentirati. "Takšne številke so iracionalne. Ni hitrih korakov in hitrih rešitev, ampak moramo zadevo reševati postopno," je dejal.

Delajo na sporazumu

Odvetnik Nenad Zečević je pojasnil, da delajo na poskusu sporazumne prekinitve pogodbe, ki ga je začel že prejšnji vodja občine Milan Mikl, in se usklajujejo s Komisijo za preprečevanje korupcije, ki je podala predlog za uveljavljanje ničnosti te pogodbe.

Na občini sami s podatki o zabeleženih kršitvah ne razpolagajo. So pa po besedah Fištravca od Šešoka dobili podatek, da naj bi bilo v zadnjem mesecu dni zabeleženih okoli 114.600 prekoračitev hitrosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 15:14 19. April 2013.

    naj plača-jo tisti ki so postavili in fajn zaslužili. to pa se ve kdo so te barabe.

  • 11:49 19. April 2013.

    odškodnina = 0,7 x 0€ x 120 = 0€

  • 11:48 19. April 2013.

    Izračun odškodnine:<br />odškodnina = Gre za 70 odstotkov povprečno mesečo pobranih kazni pomnoženo s 120 meseci<br />odškodnina = 0,7 x …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.