Izkoristili bi jo za ozaveščanje

Foto: Zeljko Stevanc Volilna skrinjica
Deseto obletnico bodo obeležili s 15 kratkimi televizijskimi oddajami.
Oglej si celoten članek

"Obletnico želimo obeležiti s predstavitvijo izkušenj in mnenj o spremembah, ki jih je članstvo prineslo v delovno in vsakdanje življenje državljank in državljanov," pojasnjujejo na vladnem uradu za komuniciranje (Ukom). V ta namen bodo namreč za 45 tisočakov postavili spletni portal in posneli 15 televizijskih oddaj, dolgih približno pet minut. "Predstaviti želimo mnenja in izkušnje 15 posameznikov različnih poklicev, statusov oziroma življenjskih situacij," dodajajo na Ukomu.

Povečati želijo udeležbo

Leta 2009 je bila povprečna volilna udeležba na evropskih volitvah 43-odstotna, v Sloveniji je bila med najmanjšimi, volitev se je udeležilo le 28 odstotkov volilcev. Bruselj in vlada bi rada zato letos na volišča pritegnila predvsem mlade, kar štiri petine mlajših od 25 let namreč leta 2009 niso prišle na volišča. Po podatkih Eurobarometra sta razloga za to tudi pomanjkanje informacij in slaba osveščenost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.