Izmerjena ena najvišjih temperatur, kako bo pri nas?

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V Iranu so prejšnji teden izmerili eno najvišjih temperatur odkar se temperature beležijo, poročajo tamkajšnji mediji. Temperature so dosegle skoraj 54 stopinj Celzija.
Oglej si celoten članek

V jugozahodnem iranskem mestu Ahvaz so temperature v četrtek dosegle vrtoglavih 53,7 stopinj Celzija, kar je najvišja izmerjena temperatura kdajkoli v tej državi. Hkrati gre za eno najvišjih temperatur, kdajkoli zabeleženih na svetu in najvišja izmerjena temperatura letošnjega leta v Aziji. Podatke je posredoval meteorolog Etienne Kapikian iz francoske nacionalne meteorološke službe.

Svetovni temperaturni rekord je sicer še vedno 56,7 stopinj Celzija, ki so jih v kalifornijski Dolini smrti izmerili leta 1913.

Pri nas spet čez 30 stopinj

Meteorologi v Sloveniji za danes napovedujejo večinoma sončno vreme, kakšna kratkotrajna ploha bo popoldne možna predvsem v Alpah. Dnevne temperature danes bodo od 24 do 29 stopinj Celzija.

"Tudi jutri bo sončno, popoldne bodo nastale posamezne nevihte. Dnevne temperature se bodo povzpele do 31 stopinj Celzija," napovedujejo na Arsu. 

V četrtek in petek bo sončno in vse bolj vroče, popoldne se bodo pojavljale posamezne nevihte.

V torek nekaj dežja povsod

V 5- do 10- dnevni vremenski napovedi Arso navaja, da bodo od petka do prihodnje srede naši kraji v šibkem območju visokega zračnega tlaka, ki bo ob koncu tedna prehodno oslabelo zaradi bližine oslabljene hladne fronte, ki pa naših krajev ne bo prešla. "Malce se bo ohladilo. V višinah bo sprva prevladoval severozahodnik, v začetku prihodnjega tedna pa šibak jugozahodnik. Nova vremenska fronta naj bi hitro prešla Slovenijo nekje v torek prihodnji teden," pojasnjujejo vremenoslovci.

V tem času bo prevladovalo sončno vreme, popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte, v torek pa kaže, da bi lahko bilo prehodno nekaj dežja povsod. Najvišje dnevne temperature bodo sprva nad 30, ob koncu tedna in prihodnji teden pa okoli 30 stopinj Celzija.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.