Izolska nima za regres

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Splošna bolnišnica. Zaradi likvidnostnih težav ni regresa, dolgujejo tudi dobaviteljem.
Oglej si celoten članek

“Uradno bomo z zadevo seznanjeni na četrtkovi seji sveta zavoda; na tej bomo namreč med drugim obravnavali likvidnostne razmere. Če me sprašujete, ali je ustanova zadolžena, in pri tem mislite tudi dolg do dobaviteljev, pa je odgovor da,” je bil redkobeseden Damijan Šavron, predsednik sveta zavoda Splošne bolnišnice Izola. Njeni zaposleni so ob izplačilu zadnjih plač dobili obvestilo, da jim regresa zaradi likvidnostnih težav ne morejo izplačati.

Težave z repom

“Vzrok je dolgoletno podfinanciranje naše ustanove, med drugim zaradi energetske potratnosti stavbe. Letos pa dodatno znižanje akontacij ZZZS v višini sedem odstotkov. Zamujamo tudi pri plačilu drugih obveznosti. Izplačilo regresa načrtujemo z junijsko plačo,” napoveduje direktor Jani Dernič.

V bolnišnici sicer teče projekt energetske sanacije objekta; kot je mogoče razbrati iz letnega poročila, je na leto namreč zaradi energetske potratnosti objekta nastalo do pol milijona evrov primanjkljaja. Druga stalnica, ki je prispevala k minusu, so stroški za izplačilo dodatka za dvojezičnost zaposlenim; teh je 650.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.