Izolski privezi dvakrat dražji

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Morje. Nov predlog povišanja – v povprečju za 107 odstotkov.
Oglej si celoten članek

Novi predlagani dvig cen privezov je od 55 do 167 odstotkov, podražitev pa se zvišuje z dolžino čolna. Gre za spremenjen predlog povišanja cen letnih pristojbin komunalnih privezov, ki ga bo izolski občinski svet po zavrnitvi prejšnjega predloga za trikratno povišanje cen obravnaval v četrtek.

Svetniki so predlagali tudi imenovanje posebne delovne skupine, ki je preverjala možnost racionalizacije stroškov, ti so lani znašali 141.700 evrov, in morebitno zmanjšanje dviga cen na sprejemljivo raven.

Postavitev novega pomola

Delovna skupina tako predlaga zmanjšanje stroškov vodnega dovoljenja, ki naj bi ga subvencionirala občina. Komunala naj bi z odkupom petih plavajočih pomolov, ki jih ima v najemu, zmanjšala stroške najemnine za 12 tisoč evrov.

Skupina prav tako predlaga zmanjšanje stroškov vzdrževanja za 20 tisoč evrov in postavitev novega plavajočega 
pomola.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.