Izplačali rekordni dobitek!

Foto: EPA
Foto: EPA
Izplačali največji dobitek v zgodovini prirejanja iger na srečo v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Loterija Slovenije je izplačala glavni dobitek v igri Eurojackpot  – dobitek jackpot, vreden 21.047.334,80 evra. Igralec je listek z dobitno kombinacijo vplačal v 49. krogu igre Eurojackpot, žrebanje je bilo 6. decembra. Zmagovalne številke so bile 1, 8, 18, 25, 47 ter dodatni številki 2 in 7.

"V skladu z zakonom o davku na dobitke pri klasičnih igrah na srečo se ob izplačilu dobitka odšteje 15-odstotni davek, ki ga prejme občina stalnega prebivališča dobitnika. Po plačilu davka smo tako igralcu izplačali 17.890.234,58 evra," je pojasnila Mateja Slamnik Kos z Loterije Slovenije. Na Loteriji niso želeli pojasniti, iz katere občine je dobitnik.

Glavni dobitek jackpot je bil doslej vplačan 13-krat: šestkrat v Nemčiji, dvakrat na Finskem ter po enkrat na Danskem, Norveškem, Hrvaškem, v Italiji in Sloveniji.

Rekordni dobitek v igri Eurojackpot predstavlja jackpot, vreden 46 milijonov evrov – vplačan je bil aprila  v Nemčiji. Slovenski Jackpot je po višini šesti najvišji dobitek jackpot.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.