Izsiljevanje ali varnost

Foto: Veronika Rupnik
Foto: Veronika Rupnik
Hotel Jama. Zlatar poklical inšpektorja, toda razloga za ukrep ni bilo.
Oglej si celoten članek

“Poklicali smo gradbenega inšpektorja. V špici sezone so želeli namreč brez našega soglasja porušiti stopnice, zato smo bili prisiljeni zapreti svojo zlatarno v neposredni bližini in smo spet ob promet,” so se v Filigranstvu in zlatarstvu Albert Franja odzvali na naš članek, v katerem smo opozorili, da zaradi sodnega spora z družbo Postojnska jama blokirajo namero novega vodstva po urejanju pritličja hotela Jama. To jim omogoča solastniški delež na celotnem hotelu, pa čeprav le v višini ene enajsttisočine.

Ni nepravilnosti

Toda gradbeni inšpektor, ki je opravil ogled, nepravilnosti ni ugotovil. “Inšpekcijskega ukrepa ni izrekel, ker za ukrep ni razlogov,” so nam pojasnili na inšpektoratu za okolje in prostor.

Marjan Batagelj, direktor Postojnske jame, je potrdil, da so bili namenoma previdni: “Ničesar nismo rušili, samo odstranili smo kamnite obloge in stopnišče zaradi varnosti zavarovali. Pri toliko turistih ne bom tvegal, da se komu karkoli zgodi.”

Rušitev potrebna

Ker pa je statična presoja pokazala, da je treba z varnostnega vidika stopnišče dejansko porušiti, je Batagelj zdaj dejal, da lahko to storijo tudi brez gradbenega dovoljenja, in kot kaže, kmalu tudi bodo.

Spomnimo, da zlatar soglasje za gradbeno dovoljenje pogojuje z nadomestnim lokalom na promenadi, ki so mu ga v Postojnski jami sicer že ponudili, a tudi z odškodnino, ki pa jo bo določilo sodišče – dogovora tako še ni. Prav tako se Batagelj, kot je povedal, ne bo pustil izsiljevati pri urejanju zanemarjenega pritličja hotela in bo pač izvedel vzdrževalna dela, za katera ne potrebuje gradbenega dovoljenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.