Izstop odvisen od kandidata

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Komunala Kranj. Razpis za direktorja. Zaplet z razpisom za odvoz odpadkov.
Oglej si celoten članek

Izziv. Kranjska komunala je v petek objavila razpis za novega direktorja. Po besedah cerkljanskega župana Franca Čebulja je to zadnja priložnost, da se največje javno podjetje na Gorenjskem spravi v red, sicer namerava iz njega izstopiti, občinski delež pa prodati.

"V vseh teh letih, odkar se kot župan ukvarjam s kranjsko komunalo, ugotavljam, da od nje nimamo nič. Plačujemo usluge, kot bi jih drugim izvajalcem, ali pa še več,” je kritičen. “Na kateri razpis pa so se prijavili? Za dela, ki bi jih lahko opravljali sami, izbirajo zunanje izvajalce.” Po njegovem mnenju je tipičen primer razpis za odvoz odpadkov: “Gre za 16 milijonov evrov vreden posel v štirih letih. Če bi imel denar, bi sam nabavil mehanizacijo in opravljal to dejavnost.”

Delež bi prodal

Čebulj ne taji, da bo prav sposobnost direktorskega kandidata odgovoriti na omenjene izzive ključna pri odločitvi cerkljanske občine, kako dolgo bo še vztrajala v svetu ustanoviteljev komunale. Že dlje namreč razmišlja, da bi delež v javnem podjetju prodal; bodisi Mestni občini Kranj bodisi drugemu ponudniku. Odločitev bi lahko padla že v času postopka izbire, napoveduje.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.