Izstop: Zapustil je poslansko skupino NSi

Foto: Saša Despot Zvonko Lah, Ljubo Žnidar
Poslanec je v torek izstopil iz poslanske skupine NSi, so sporočili iz stranke.
Oglej si celoten članek

Zvonko Lah je bil sicer v DZ izvoljen na listi SDS, a je od tam izstopil in se 1. februarja lani pridružil poslancem NSi. Na mizi ima zdaj ponudbo Zelenih Slovenije.

Kot so navedli v NSi, njihova poslanska skupina "spoštuje njegovo odločitev" in je predsednika državnega zbora o njej že obvestila. "Poslanska skupina NSi se mu zahvaljuje za vse opravljeno delo in mu želi vse dobro pri iskanju nove priložnosti drugje," so še dodali.

Lah sicer iz stranke za zdaj uradno še ni izstopil, je pa to pričakovati.

Neuradno naj bi se namreč Lah odločil za odhod iz NSi po tistem, ko so interne ankete, ki jih je opravila NSi, v volilnem okraju, kjer je želel kandidirati, pokazale prednost drugi kandidatki. To naj bi bila Vida Čadonič Špelič, aktualna direktorica novomeške občinske uprave in nekdanja generalna direktorica veterinarske uprave oz. pozneje uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

SDS je sicer zoper Laha in poslanca Andreja Čuša, ki je prav tako zapustil poslansko skupino, po odhodu sprožila tožbo za povrnitev sorazmernega dela stroškov iz volilne kampanje. Postopka na novomeškem in ptujskem sodišču še nista končana.

Se je pa očitno okrepilo sodelovanje med omenjenima poslancema. Lah se je nedavno tudi udeležil kongresa Zelenih Slovenije, katere vodenje je prevzel Čuš. Slednji je za STA potrdil, da z Lahom dobro sodelujeta. "Imava podobno zgodbo in poglede na razvoj Slovenije. Lahko potrdim, da ima konkretno ponudbo z naše strani, saj bi s svojim znanjem in izkušnjami bil dodana vrednost naši stranki v parlamentu v tem in naslednjem mandatu. Tudi sedel bo poleg mene v DZ. Kaj več pa bo znano v naslednjih dneh," je navedel Čuš.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 19:49 4. April 2018.

    Vprašanje koliko škode bo naredil stranki ZELENIH ,če je bil njihov namen pristen ?

  • 17:31 4. April 2018.

    Saj ni prvi, ki je premenjal partijo. Kar veliko je novih "demokratskih" partij napolnjenih z člani ZK, od vodstva do …

  • 16:22 4. April 2018.

    V NSi ni prostora za take prebežnike, ker imajo svojih kandidatov za poslansko plačo dovolj . Ker ni zanj mesta …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.