Iztiril vlak, kamenje zaprlo progo

Foto: SŽ Hrpelje-Kozina Foto: SŽ Hrpelje-Kozina Foto: SŽ Hrpelje-Kozina
Tovorni vlak naletel na kamenje, ki je padlo na progo.
Oglej si celoten članek

Na enotirni progi med postajama Prešnica in Hrpelje - Kozina je včeraj ob 21.40 iztiril tovorni vlak. Kot so sporočili iz Slovenskih železnic, je naletel na kamenje, ki je padlo s pobočja na progo. Vlak z železovo rudo je bil namenjen iz Kopra v avstrijski Linz.

Zaradi iztirjenja je bila proga do 12. ure zaprta. "Delavci Slovenskih železnic so odstranili skale s proge in nad njo," so sporočili s SŽ.
 
Do dokončne sanacije, ki bo potekala v ponedeljek, 7. oktobra, bo na mestu plazu hitrost vlakov omejena na 30 kilometrov na uro.

Precejšnja poslovna škoda

V družbi ocenjujejo, da bo celodnevna zapora pomenila precejšnjo poslovno škodo, saj je proga, na kateri se je zgodila nesreča, edina železniška povezava med koprskim pristaniščem in notranjostjo Slovenije. "Ni bistvena le za slovensko omrežje, temveč je tudi del najpomembnejših evropskih železniških povezav," poudarjajo na SŽ. 

Zmogljivost enotirnega odseka Divača–Koper je 72 vlakov na dan, povprečno pa je izkoriščen kar 95-odstotno. Prevozi v Koper in iz njega pomenijo 59 odstotkov vseh tovornih prevozov SŽ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.