Izvidi zdaj k policistom

Foto: Jerca Božič Kranjec
Foto: Jerca Božič Kranjec
Zaupni dokumenti. Kdo jih je raztrosil po Ljubljanski cesti, (še) ne vedo.
Oglej si celoten članek

Z internim strokovnim nazorom v Splošni bolnišnici Novo mesto, kot nam je povedala direktorica Mira Retelj, niso uspeli raziskati, kdaj in kako se je lahko zgodilo, da so izvidi pacientov prišli na Ljubljansko cesto, kjer jih je našel anonimnež in jih prejšnji teden prinesel na Radio Krka.

"Na srečo ni nastala večja škoda, saj ne gre za najstrožje varovane podatke," je še dejala Retljeva in dodala, da pritožb pacientov niso prejeli. Dokumente so včeraj predali kriminalistom, ki bodo poskušali ugotoviti kaj več.

Dinos jih ni izgubil

V Dinosu, ki je prav tako na Ljubljanski cesti, so zanikali, da bi lahko dokumenti padli iz njihovega zabojnika. "V internem pregledu smo ugotovili, da je bil ta material, tako kot je bil iz bolnišnice pripeljan – zaprt in zaklenjen v kontejnerju –, tudi odpeljan naravnost na center za uničenje," nam je povedal Bojan Kovačec, vodja regije Novo mesto.

V uradu informacijske pooblaščenke, kjer je postopek še v teku, pa so dejali, da bo pomemben vidik zavarovanja osebnih podatkov s strani tistega, ki je bil zadolžen za uničenje.

Simčičeva na sodišču

Za prejšnji teden je bil na novomeškem okrožnem sodišču napovedan začetek obravnave zoper Biserko Simčič, nekdanjo zaposleno v novomeški bolnišnici, zaradi zlorabe osebnih podatkov, a je prva obravnava odpadla in je preložena na 6. junij. Simčičeva, zdaj zaposlena na ministrstvu za zdravje, naj bi, kot smo pisali pred dobrimi tremi leti, dostopala in pregledovala elektronsko pošto zaposlenih v splošni bolnišnici – tako vodilnih v upravi kot zdravnikov in preostalih zaposlenih –, zaradi česar se je zdaj znašla na sodišču.

Nekaj za tem, ko so njene omenjene nečednosti prišle v javnost, je bila Retljeva deležna upravnega nadzora z ministrstva in ovadbe, za katerima naj bi, kot je takrat sumila Retljeva, stala Simčičeva. O tem, ali ima tudi tokrat prste vmes nekdanja zaposlena, je Retljeva dejala, da indicev nima, je pa na to posumila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.