Jacksonova smrt spravila Google na kolena

Foto: Žurnal24
V času Jacksonove smrti se je ves internet upočasnil. Promet se je povečal za 72 odstotkov.
Oglej si celoten članek

Na Googlu so za BBC potrdili, da so sprva mislili, da gre za napad. Več milijonov ljudi, ki so v Google vtipkali Jacksonovo ime, je presenetilo sporočilo "Vaša poizvedba je podobna avtomatizirani poizvedbi s strani računalniških virusov ali vsiljivih aplikacij".

 
 
 

Trpel je celoten Internet

Obiskovalci spletnih strani, ki so novico želeli preveriti še na ostalih iskalnikih in straneh, so sprožili učinek domin. Ko se je podrla ena stran, se je na milijone obiskovalcev preselilo na naslednjo, ki se je ravno tako podrla.

Twitter
Najbolj je trpela spletna blog aplikacija Twitter. Preden se je Twitterjev strežnik podrl, so uporabniki objavili 65 tisoč novic o Jacksonovi smrti. Sledilo je sto tisoč objav na uro, kar je primerljivo s številom objav o protestih v Iranu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.