Jajca tudi v hišo podžupana Mikla

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Nezaneci so v hišo podžupana Milana Mikla ponoči metali jajca. Mikl je dejanje prijavil policiji.
Oglej si celoten članek

Podžupan Mestne občine Maribor v funkciji župana Milan Mikl je danes zjutraj podal prijavo na Policijsko upravo Maribor zaradi vandalizma, ki so ga neznani storilci izvedli sinoči oziroma danes ponoči na njegovem domu, so sporočili iz Mestne občine Maribor (MOM).

Mikl je namreč ob odhodu od doma opazil, da je fasada hiše umazana od jajc, kar je globoko pretreslo člane družine. Zaradi resne ogroženosti vseh prizadetih je podžupan Mikl podal prijavo pristojnemu organu.

Izvajanje tovrstnih pritiskov, vandalizma in zastraševanja na domu posameznika je nedopustno, nezakonito ter družbeno nesprejemljivo, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Ni podal predloga za pregon

Na mariborski policijski upravi so prijavo prejeli okoli 7. ure. Zadevo so obravnavali, a ker Mikl ni podal predloga za pregon, je zadeva končana zgolj z uradnim zaznamkom. To pomeni, da so si ogledali Miklovo hišo, storilcev pa ne bodo iskali, je za STA povedal vodjo službe direktorja Policijske uprave Maribor Bojan Kitl.

Fištravec ostro obsoja napad

Na dogodek se je v sporočilu za javnost odzval tudi kandidat za mariborskega župana Andrej Fištravec. Kot je zapisal, ostro obsoja vandalistični napad na domu Mikla. "Nova politična kultura ne potrebuje gnilih ali kakšnih drugih jajc. V duhu zahteve vstajnikov je tudi zahteva po odstopu političnih elit in spremembi vzorcev političnega ravnanja. Ravnanje neznancev ni pot, s katero bi to spremembo v družbi dosegli."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 11:04 2. Marec 2013.

    A to velja tudi za Bratuškovo g. Vreček?

  • 10:54 2. Marec 2013.

    Nevem kaj so pričakovali. Da nam bodo brez sramu še naprej kradli in odnesli celo kožo? Naj bodo srečni, da …

  • 10:49 2. Marec 2013.

    G. Podžupan, če vidiš da te narod ne mara, Izberi drugo pot. Če kaj znaš začni delat to kar znaš. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.