Jaklič mora porušiti do 21. oktobra

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V enem tednu bo odločeno o Jakličevi pritožbi. Pritožil se je, ker ni dobil dovoljenja.
Oglej si celoten članek

V torek je začel teči nov 60-dnevni rok (izteče se 21. oktobra), do katerega mora Marko Jaklič, direktor javnega zavoda Lekarna Ljubljana, porušiti svojo črno gradnjo v Selu nad Polhovim Gradcem.

Novi datum je določila gradbena inšpektorica, ko je izdala sklep o dovolitvi izvršbe. Tega Jaklič še ni dobil oziroma podatkov o vročitvi na inšpektoratu za promet, energetiko in prostor še nimajo. Prav tako na inšpektoratu nimajo informacij, ali se je na ta sklep morebiti že pritožil.

Na ministrstvu več pritožb

Predvidoma do konca avgusta pa bodo na ministrstvu za infrastrukturo in prostor odločili o tistih njegovih pritožbah, ki jih je vložil, ker mu je ljubljanska upravna enota še tretjič zavrnila vlogi za izdajo gradbenega dovoljenja za nelegalno zgrajene objekte. Prav tako bo ministrstvo odločilo o Jakličevi pritožbi zoper sklep inšpektorata, s katerim je ta zavrnil zahtevo Jakliča, naj se inšpekcijski postopek prekine do pravnomočne odločitve glede izdaje gradbenega dovoljenja za legalizacijo objektov in za priklop elektrike na nelegalni gradnji; to so mu sicer odklopili aprila. 

Letos ne bo porušena

Že zdaj je jasno, da Jakliču inšpektorat letos črne gradnje ne bo porušil in da bo dobil vsaj še eno možnost, da to stori sam. Če se namreč inšpektor v izvršilnem postopku odloči, da bo “druga oseba” porušila nelegalno zgrajene objekte, mora o tem obvestiti zavezanca, v tem primeru Jakliča: “Opozorilo vsebuje tudi naknadni rok za opravo dejanja in pretnjo, da bo po preteku tega roka dejanje opravila druga oseba na zavezančeve stroške.”

Tako se bo saga, ki se je začela leta 2005, zavlekla v osmo leto, tudi če Jaklič z nobeno naslednjo pritožbo ne bo uspešen. Spomnimo, da direktor javnega zavoda ves čas trdi, da je domačijo le obnovil in da bi moral že pred časom zanjo dobiti gradbeno dovoljenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:52 23. Avgust 2012.

    Pa to je MARKO JAKLIČ, to ni nek navaden državljan, to je Zokijev najboljši direktor, pa kdo se še upa …

  • 08:44 23. Avgust 2012.

    Prej bojo porušili kakšen blok v šiški !!!

  • 23:26 22. Avgust 2012.

    a mu jest poderem

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.