Jaklič nad Klemenčiča

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Zahteva za izločitev. Dvom o nepristranskosti na protikorupcijski komisiji.
Oglej si celoten članek

Predsednika Komisije za preprečevanje korupcije Gorana Klemenčiča je treba izločiti iz postopka, ki ga komisija vodi zoper direktorja Lekarne Ljubljana Marka Jakliča. Tako je prepričan Jaklič, ki je konec prejšnjega tedna zahteval izločitev.

Žena pooblaščena

Klemenčičevo odločanje v zadevi bi lahko bilo pristransko, ocenjuje Jaklič. Klemenčičeva žena, odvetnica Nina Zidar Klemenčič, namreč kot pooblaščenka Vzajemne zoper Jakliča, nekdanjega predsednika Vzajemnine uprave, vodi več postopkov.

Na Vzajemni so nam informacijo potrdili.

Komisija zavrača izločitev

Klemenčič bi lahko odločal pristransko v primeru, v katerem je protikorupcijska komisija Mestno občino Ljubljana (MOL), lastnico lekarn, pozvala, naj oceni škodljive posledice vnovičnega imenovanja Jakliča za direktorja Lekarne Ljubljana, ker mu je ekonomska fakulteta zaradi plagiatorstva odvzela magisterij.

V protikorupcijski komisiji zatrjujejo, da ni izpolnjen noben razlog za Klemenčičevo izločitev iz postopka zoper Jakliča. Izločitveni razlog bi obstajal, če bi bil Klemenčič povezan z lekarnami ali MOL. Poleg tega pa poziva mestni občini ni sprejel Klemenčič osebno, dodajajo na komisiji.

Ujemanje datumov

Protikorupcijska komisija je poslala občini zahtevo za posredovanje podatkov o Jakliču prav na dan, ko so na občini odpirali prijave na razpis za mesto direktorja lekarn. Kako so vedeli, da se je Jaklič prijavil, se sprašujejo na občini. Po zatrjevanju naših virov pa zahteva komisije ni bila poslana za Jakličev drugi mandat, temveč v povezavi 
s prvim.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:42 11. Marec 2012.

    Zna se Jaklič je prijatelj od Jankoviča in to so njihove metode. Ne upam si niti pomisliti kaj se bi …

  • 23:57 9. Marec 2012.

    Od vseh dobaviteljev Lekarnam Ljubljana Ta pizdek vzema 3 % na račun provizije , ki jo dobi na svoj račun. …

  • 18:45 13. Februar 2012.

    zakaj pa ni pravice v Sloveniji...?? verjetno zato..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.