Jaklič najel Taxgroup

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
LL Grosist. Lekarna Ljubljana je za 0,67-odstotni poslovni delež v veletrgovcu dobila 21 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Lekarna Ljubljana (LL) je od decembra “le” 99,33-odstotna lastnica LL Grosista, saj je preostali delež po navodilu Mestne občine Ljubljana (MOL) konec decembra za 21.139 evrov prodala veletrgovcu.

S tem je po mnenju MOL odpravila neskladnost ustanovitve LL Grosista z zakonom o javnih financah, ki javnim zavodom prepoveduje odplačno pridobivanje kapitalskih naložb, med kar spada tudi ustanovitveni kapital.

Šešoka in Janković

Da je LL to storila, je bilo treba opraviti cenitev LL Grosista. To je storil Taxgroup, ki ga vodita Klemen in Matija Šešok. Spomnimo, da sta bila oba zaslišana pred parlamentaro komisijo, ki je v prejšnjem mandatu preiskovala sporne nepremičninske posle v MOL. Šešoka sta namreč za 746 tisoč evrov kupila kmetijsko parcelo na Smodinovcu, ki bi po predlogu prostorskega načrta MOL morala postati zazidljiva, a je bila sprememba tik pred sprejetjem načrta umaknjena.

Šešoka so med drugim povezovali z družino Janković tudi zato, ker naj bi prek svojega ciprskega podjetja tako kot Jure Janković sodelovala pri prenovi ljubljanskega Hotela Cubo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:13 12. Januar 2012.

    Pogledaš v parlament in vse ti je jasno .... zakaj bi bil narod boljši od oni 90-eset dripcev, ki živijo …

  • 14:15 10. Januar 2012.

    Klemenčič: reši to korupcijsko svinjarijo. Ta baraba Jakličeva ima Zokijevo potuho. Oba sta kvalificirana lopova. Jaklić goljufa, Zoki pa krade. …

  • 11:18 10. Januar 2012.

    To je tipična slika naše družbe kako etika in morala ne obstaja več...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.