Jaklič prodaja brez cene

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Lekarna Ljubljana. Koliko bo dobila za delež v LL Grosistu, še ne ve.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. “V tem primeru lahko pride do oškodovanja družbenega premoženja, ker bo Javni zavod Lekarna Ljubljana (LL) prodal del svojega deleža v LL Grosistu, čeprav sploh ni znano, koliko je ta delež na trgu vreden,” izpostavlja Anton Kranjc, mestni svetnik Nove Slovenije.

LL mora namreč po sklepu mestnega sveta do konca leta prodati del svojega stoodstotnega deleža v Grosistu v višini 7.500 evrov, s čimer naj bi odpravila neskladnost ustanovitve Grosista z zakonom o javnih financah, ki javnim zavodom prepoveduje odplačno pridobivanje kapitalskih naložb – ustanovitveni vložek LL je bil 7.500 evrov.

“Vrednost bo poštena”

“LL bo pridobila oceno poštene tržne vednosti deleža v družbi LL Grosist in na tej podlagi določila višino deleža, ki ga je dolžna prodati odvisni družbi, da si bo zagotovila prejem kupnine v višini vsaj 7.500 evrov,” pravi Anja Ristovič iz LL.

Prav tako zavrača očitke svetnikov, da je direktor javnega zavoda LL Marko Jaklič v navzkrižju interesov, ker je tudi prokurist Grosista, ki je gospodarska družba. Na vprašanje, kako lahko zagotovijo, da bo vedno zastopal interese javnega zavoda in ne gospodarske družbe, odgovarja: “LL Grosist je v stoodstotni lasti LL in vsebinsko pomeni le nabavni oddelek za LL, ki ji omogoča nabavo zdravil in drugega blaga mimo posrednikov.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:42 16. Oktober 2011.

    suženstvo prihaja ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.