Jaklič vrača udarec

Foto: Žurnal24 Lekarna Ljubljana, ki jo vodi Marko Jaklič, bo poleg ovadbe zoper Jazbinška spro
Ovadba za ovadbo. Lekarna Ljubljana bo danes ali jutri kazensko ovadila Jazbinška. Janković: Posel je zelo dober.
Oglej si celoten članek

“To je stara praksa Jazbinška – v tem mandatu je treba pričakovati še dodatnih 30 ovadb, ker se očitno s tem hrani,” je župan Zoran Janković dejal o ovadbah, ki jih je zoper njega, Janija Möderndorferja, Marka Jakliča, Slavka Ziherla, Metko Tekavčič in Mašo Kociper vložil mestni svetnik Miha Jazbinšek. Kot smo poročali, se mu zdi sporen načrtovani nakup prostorov za dežurno lekarno v prihodnjem prizidku objekta Meksika. Lekarna Ljubljana in Kranjska investicijska družba (Kid) sta že podpisali predpogodbo, pogodbo pa naj bi v kratkem, je povedal Janković.

Kdorkoli bo na političnem področju uporabil sovražni govor, bom šel na sodišče iskat pravico. Enako proti medijem. Vsakič, ko bo kaka trditev izmišljena, bom zaščitil svoje pravice.
Zoran Janković
 

Župan je zatrdil, da je Lekarna Ljubljana naredila dober posel. Jazbinškova ovadba po njegovih besedah ne sloni na pravih dejstvih, prav veliko pa o tem ni želel govoriti. Namesto tega je novinarje povabil na odprtje lekarne. “Pričakujem, da bo enkrat tudi Jazbinšek dobil ovadbo zaradi krive ovadbe,” je še dejal.

Lekarna pojasnjuje
V Lekarni Ljubljana so povedali, da so Jazbinšku 26. januarja posredovali vse dokumente, ki jih je zahteval, kar pomeni, da je z vsem natančno seznanjen. “Zato bomo do konca tedna proti njemu vložili kazensko ovadbo zaradi krive ovadbe in sprožili tudi ustrezne druge pravne postopke,” so napovedali.

O Jazbinškovi trditvi, da se zaradi dobrih 12 milijonov evrov hipoteke na zemljišču ne bodo mogli vpisati v zemljiško knjigo, so pojasnili: “Ko bo zadeva pravnomočna, bo hipoteka na parceli, na kateri bo nova stavba, izbrisana. Tudi sicer to ne predstavlja tveganja, saj je v pogodbi jasno določeno, da nam mora Kid dan pred plačilom vsakega obroka dati bančno garancijo prvovrstne banke, na koncu pa mora na Lekarno Ljubljana prenesti bremen prosto nepremičnino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.