Jakliča lahko reši Černač

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Ministrstvo. Najprej potrdilo, da je črna gradnja, zdaj odločajo o dovoljenju.
Oglej si celoten članek

Na ministrstvu za infrastrukturo in prostor (MzIP), ki ga vodi Zvonko Černač, bodo predvidoma ta teden odločili o pritožbi Marka Jakliča, direktorja javnega zavoda Lekarna Ljubljana, ker mu ljubljanska upravna enota (UE) ni izdala gradbenega dovoljenja za njegovo črno gradnjo v Selu nad Polhovim Gradcem.

Mu ne bo treba rušiti?

Če bo ministrstvo njegovi pritožbi ugodilo, lahko samo izda gradbeno dovoljenje ali zadevo vrne v odločanje UE Ljubljana, kjer so lani dvakrat zavrnili Jakličevo zahtevo za izdajo gradbenega dovoljenja.

Če bo Jaklič dovoljenje le dobil, mu črne gradnje ne bo treba porušiti.

MzIP je namreč 15. februarja izdalo odločbo, da sta “stanovanjski objekt z gospodarskim poslopjem in bazen z objektom za bazensko črpalko nelegalni gradnji in ju je inšpekcijski zavezanec dolžan odstraniti v 60 dneh po prejemu odločbe”.

Rok se izteče 15. maja, Jaklič pa je že napovedal, da se bo pritožil – tožbo na upravno sodišče mora vložiti do sredine aprila. Že večkrat je poudaril, da se bo boril do konca, če ne doma, pa v tujini, da je na kmetiji izvedel le vzdrževalna dela in da bi mu morali “gradbeno dovoljenje izdati že zdavnaj”.

MzIP je Jakliču prepovedalo uporabo objektov, priključitev na elektriko, vodovod in kanalizacijo ter kakršnekoli spremembe lastništva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 21:09 14. Maj 2012.

    Samo ne vem s čim, ko pa je večina orožja in streliva prodana že v prvih letih po osamosvojitvi! So …

  • 16:02 27. Marec 2012.

    Jakličevo sranje bi morali že zdavnaj podreti.

  • 13:51 27. Marec 2012.

    Ne vem kdo bo imel koristi od rušenja.<br />Zadeva ni nikomer napoto.<br />Plačat bi moral kazen, ki bi bila 3x …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.