Prva seja vladne ekipe v maskah in o zaostritvi ukrepov po Sloveniji

Foto: Vlada RS
Foto: Vlada RS
Zelo verjetne so omejitve na področju prometa in delovanja trgovskih centrov. Veliko je odvisno od tega, ali bodo ljudje spoštovali že sprejete ukrepe.
Oglej si celoten članek

Nova vlada Janeza Janše je svojo ustanovno sejo v veliki meri posvetila tudi razpravi o ukrepih za omejevanje širjenja okužb z novim koronavirusom. Kot je po seji dejal novi obrambni minister Matej Tonin, so ustanovili krizni štab in sprejeli del ukrepov, nekateri pa sledijo v prihodnjih dneh. Štab vodi Janša, sekretar je Andrej Rupnik.

Nova vlada Janeza Janše je svojo ustanovno sejo v veliki meri posvetila tudi razpravi o ukrepih za omejevanje širjenja okužb z novim koronavirusom, poroča STA.

Kot je po seji dejal novi obrambni minister Matej Tonin, so ustanovili krizni štab in sprejeli del ukrepov, nekateri pa sledijo v prihodnjih dneh.

Potem ko je ponoči nova vlada Janeza Janše oblikovala krizni štab za boj proti širjenju novega koronavirusa, se bo ta danes znova sestal in razpravljal o morebitnih dodatnih ukrepih. O ukrepih naj bi bilo več znanega tudi po formalnih predajah poslov med dosedanjimi in novimi ministri.

Janša je sicer včeraj zatrdil, da popolna karantena ni smiselna, prav tako je zavrnil vsa namigovanja, da naj bi nameravali izolirati Ljubljano.

So pa med morebitnimi ukrepi poleg omejitev (javnega) prometa in delovanja trgovskih centrov lahko še policijska ura in zaprtje mej.

Vlada, ki se je prvič sestala uro po potrditvi v DZ, je kmalu po začetku seje na Twitterju objavila fotografijo, iz katere je razvidno, da so premier in ministrska ekipa opremljeni z zaščitnimi maskami.

"To je bilo predvsem sporočilo, da moramo vsi paziti eden na drugega in narediti vse, da se širjenje virusa zaustavi," je po seji dejal Tonin. Je pa priznal, da jih niso uporabljali ves čas seje, ki je trajala več kot štiri ure.

Drugi sklepi in napovedi vlade:

Večji del razprave je bil sicer posvečen ukrepom za boj proti širjenju koronavirusa. "Ministri bodo v prihodnjih dneh sporočili, kakšni bodo ti ukrepi," je dejal Tonin in na vprašanje, do katere mere se bodo zaostrili, odgovoril, da je "to odvisno od tega, koliko bodo ljudje upoštevali že sprejete ukrepe".

Danes so po njegovih besedah sprejeli nekaj uredb s področja kmetijstva in blagovnih rezerv. Možni pa so še posegi v urejanje prometa, javnega prevoza, dela trgovskih centrov,... Podrobnosti Tonin ni razkril.

"Moja naloga je, da zagotovim nemoteno delovanje civilne zaščite in nove kapacitete za potencialne bolnike," je še navedel novi obrambni minister.

Janša in Šarec si nista dala roke

Še zanimivost: po poročanju Radia Slovenija se Janez Janša in Marjan Šarec ob predaji poslov sinoči nista rokovala. Novi in stari premier naj bi se samo komolčkala, kot simbolni znak boja proti koronavirusu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 12:40 14. Marec 2020.

    Splošna bolnišnica Jesenice nima mask FFP3 vlada ima, so bolj pomemni od zdravnikov

  • 10:12 14. Marec 2020.

    Evo takoj, ko so prišli na oblast že zganjajo paniko. Pretiravat pa spet ni treba. Po eni strani sami pravijo, …

  • 09:50 14. Marec 2020.

    Treba bo dodati tudi kazni za tiste, ki ne bodo spoštovali novih navodil, brez tega bo to jalovo početje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.