Janković: Koalicija Virant-Janša "dogovorjena"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Zoran Janković meni, da se je Gregor Virant za koalicijo z Janezom Janšo dogovoril vnaprej.
Oglej si celoten članek

"Zdaj v medijih že pojasnjuje, da sta se z Janezom Janšo pobotala. Sicer pa mi je danes stvar bolj jasna. Medijsko smo jim pravzaprav pomagali, da so lažje zapakirali imenovanje predsednika državnega zbora," pravi Janković.

"Če nekdo že parafira pogodbo in se dogovori za ministrstva, ki jih želi, kje je razlog, da odstopi od zaveze? To, da sem se na začetku pogajal pretrdo, nazadnje pa premehko?" je bil v intervjuju za STA še kritičen do Liste Virant.

Povedal je še, da ostaja proti dokapitalizaciji NLB. "Razlog za slabo poslovanje NLB je v slabih odločitvah vodstva. Banko bremenijo slabi krediti iz preteklosti in dejstvo, da ni pristopila k reševanju podjetij. Imamo poskus pametne rešitve, to je Merkur. Toda, zakaj Merkur da, Viator&Vektor pa ne? Zakaj Merkur da, Primorje pa ne? Ali je normalno, da kot lastnik Pivovarne Laško podjetju ne reprogramiraš kreditov?" se sprašuje Janković.

"Najprej bi bilo treba povrniti zaupanje v direktorje, ki so dobri. Ti imajo največjo odgovornost in jo tudi morajo prevzeti," pa je odgovoril na vprašanje, kaj vidi kot največji problem slovenskega gospodarstva.

Napovedal je še, da se bo Pozitivna Slovenija verjetno priključila stranki evropskih socialistov, da pa bodo o tem še razpravljali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 25

  • 17:30 26. Marec 2012.

    Pikapolonica, Tupamaros sploh ne ve kdo je. On je tepiher, vse tako kaže.

  • 09:28 24. Februar 2012.

    še otrokom v vrtcu je bilo jasno, da je Virant (prevarant) TROJANSKI KONJ<br />Ivan pa na nezakonit, mafijski način izsiljuje …

  • 17:08 23. Februar 2012.

    janković, kaj če bi se ti otil in začel ddelat v tvojih privat firmah in pokazal iz kakšnega testa si. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.