Janković: Na MOL ni korupcije

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Janković si želi, da bi imela Komisija za preprečevanje korupcije večja pooblastila, a bo morala hkrati prevzeti večjo odgovornost.
Oglej si celoten članek

Župan Ljubljane Zoran Janković je na današnji novinarski konferenci rekel, da ga ne čudi, da je Slovenija padla na lestvici korupcije. "Ne preseneča me, da smo na lestvici korumpiranih držav tako padli, saj sami sebe degradiramo," je ocenil.

Odstopa KPK ne odobrava

Nato pa nadaljeval o odstopu Komisije za preprečevanje (KPK) korupcije. "Če sem prav razumel, je komisija odstopila iz protesta, ker se nič ne premakne. Tega ne odobravam. Njihovo načelno mnenje je imelo januarja večji vpliv kot mnenje policije, tožilstva ali sodstva. Tako komisijo potrebujemo, a njihovo načelno mnenje, ki ima tako velik vpliv, mora dobiti možnost, da se potrdi ali zavrže na sodišču," je prepričan.

"Na MOL ni korupcije"

Želi si, da bi komisija delala še vsaj toliko časa, da bi prišlo do zaključka njegovega primera. Ker se govori, da je pri njih korupcija, vabi vse člane KPK, dokler še opravljajo svoje delo, da pridejo na Mestno občino Ljubljana (MOL), pregledajo katerikoli razpis ali posel in skušajo dokazati, ali obstaja koruptivno dejanje. "Jaz dam roko v ogenj za svoje sodelavce," je poudaril.

Trdi, da v MOL ni korupcije in se sprašuje, kateri organ je imel v zadnjem letu večji vpliv od KPK. "Ni ga bilo," si odgovarja.

"Če člani komisije trdijo, da se je njihovo delo politiziralo, je januarja Klemenčič ravno to počel. Jaz nisem politiziral," je povedal. Spremembe glede komisije, ki naj bi ji prinesle večja pooblastila, podpira, a meni, da bi hkrati morala imeti tudi večjo odgovornost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:48 10. December 2013.

    Ko bo dal roke v ogenj bodo prekratke,verjetno bo potrebno sežgati celega.

  • 15:32 3. December 2013.

    Potem pa svizec zavije čokoladoo...

  • 15:11 3. December 2013.

    Začnimo zbirat prostovolne prispevke za odstrel tega škodljivega pokvarjenega opankarja.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.