Janković: Očitki SDS o donacijah so neumnost

Foto: Žurnal24
Ljubljanski župan Zoran Janković je očitke svetniškega kluba SDS, da so donacije politika izsiljevanja, označil za neumnost.
Oglej si celoten članek

Menedžerskih prijemov naj ga ne učijo tisti, ki so o tem nekaj prebrali v časopisih, je dejal Janković in dodal: "Le čevlje sodi naj Kopitar." Kot je pojasnil, se donacije zbirajo na posebni postavki mestnega proračuna. O uporabi tega denarja pa bo ob sprejemanju mestnega proračuna vsaj enkrat na leto obveščen tudi mestni svet.


Janković ima o donacijah svoje mnenje. © MOL

 
Sicer pa je župan predsedniku mestnega odbora SDS Petru Sušniku in vodji svetniškega kluba SDS Dimitriju Kovačiču priporočil, naj v slovarju pogledata, kaj pomeni beseda donacija. Omenil je, da so v mestnem proračunu za donacije doslej zbrali milijon evrov, podpisanih pogodb oziroma izjav o donacijah pa je še za tri milijone evrov. Do konca leta Janković pričakuje vsaj še enkrat toliko donacijskih sredstev.

V zvezi z očitkom, da bo za promet zaprl mestno središče brez posvetovanja z mestnim svetom, pa je Janković komentiral, da bi od opozicije v mestnem svetu pričakoval "protipredloge", ki bi bili boljši od predstavljenih predlogov mestne uprave. Pojasnil je še, da v poletnih mesecih mestni svet ne zaseda, zato te možnosti pred septembrom tudi ni bilo. Ponovil je, da bodo uspešnost njegovega dela po letu županovanja v anketi ocenili Ljubljančani.

Sušnik: Z donacijami bi se moralo ukvarjati računsko sodišče
Stališče ljubljanskega župana Zorana Jankovića, da od investitorjev pričakuje donacije za mesto, je po mnenju svetniškega kluba SDS zgrešeno, je na današnji novinarski konferenci pojasnil predsednik mestnega odbora SDS Peter Sušnik. Na tak način pridobljene donacije je označil kot politiko izsiljevanja. S tem pa bi se moralo po mnenju svetniškega kluba SDS ukvarjati računsko sodišče. V SDS župana pozivajo, naj takoj preneha s politiko izsiljevanja.

Zakaj ne donira katero od Jankovićevih podjetij?

V SDS sicer pozdravljajo županovo sposobnost pridobivanja donacij za mesto, vendar se sprašujejo, zakaj ne donira tudi katero od podjetij, ki jih je ustanovil Janković. Po Sušnikovih besedah ni korektno donacijo izsiliti, ko so razpisni pogoji znani. "Z donacijo tako izsilimo stališče mestne uprave, da bi zagotovila prioritetne interese župana," je dejal Sušnik. Županu v svetniškem klubu predlagajo, naj dodana proračunska sredstva pridobi z višjimi komunalnimi prispevki in višjim nadomestilom za uporabo stavbnega zemljišča. Kovačič pa je med drugim predlagal, naj se donacija umesti že kot eden od kriterijev v razpisu, ki bo potencialnemu investitorju zagotovil dodatne točke.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.