Janković pogorel s tožbo

Foto: Žurnal24 (Foto: Benjamin Kovač)
Sodišče je zavrnilo predlog Zorana Jankovića za pregon legende slovenske karikature Mikija Mustra. Janković užaljen zaradi upodobitve na karikaturi, kjer se pojavi kot Adolf Hitler.
Oglej si celoten članek

Na ljubljanski mestni občini so po poročanju spletnih medijev potrdili, da so vložili predlog za pregon karikaturista Mikija Mustra, vendar je sodišče Jankovićev predlog za pregon zavrnilo.

Kaznivega dejanja razžalitve ni
Na Mestni občini Ljubljana so menili, da je Muster storil kaznivo dejanje razžalitve, s tem ko je župana na karikaturi upodobil kot Adolfa Hitlerja, med ovcami in z dvignjeno roko, pod napisom En rajh, eno ljudstvo, en voditelj. 

''Jankovićev predlog za kazenski pregon legende slovenske karikature, risanih filmov in stripov, Mikija Mustra, lahko označimo za bizarnega,'' je že pred dnevi ob napovedi kazenskega pregona poročal Reporter. Miki Muster naj bi karikaturo narisal po navodilu odgovornega urednika Reporterja Silvestra Šurle, še poročajo mediji. "Vedno je on predlagal. Tudi ta napis. Tega ne bi jaz nikoli sam napisal," je dejal Muster.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.