Janković predstavil programsko ekipo

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Zoran Janković predstavil programsko ekipo. Ukinil bi Agencijo za upravljanje kapitalskih naložb, obdržal pa bi državni svet.
Oglej si celoten članek

Vodje programskih področij Liste Zorana Jankovića za parlamentarne volitve so Jadranka Dakić, Vasja Butina, Alenka Bratušek, Maša Kociper, Rajko Kenda, Miran Gajšek in Stojan Pelko. Sodelavce je danes predstavil Zoran Janković in pojasnil, da bo vsaki ekipi v pomoč tudi "kritični modrec". Sam še vedno ni želel razkriti, ali namerava kandidirati.

Janković je v današnji izjavi za javnost povedal, da njihov program vsebuje sedem sklopov, vsako programsko področje pa bodo sestavljali vodja ekipe in "kritični modrec" ter njuni sodelavci. Danes je predstavil vse ekipe z izjemo dveh modrecev, saj še nista potrdila sodelovanja.

"Sebe ne vidim v parlamentu, kot sem že povedal, sem človek za izvršni del – tam, kjer je treba poprijeti za lopato," je ponovil Janković. Kot je dejal, gre pri strokovnih sodelavcih za kolege, ki so izjemno kompetentni na svojih področjih. Napovedal je tudi še, da bodo naslednji teden predstavili tudi vodje regijskih enot.

Janković je komentiral tudi kandidaturo liste Avion koprskega župana Borisa Popoviča, o katerem je dejal, da ceni njegovo delo, ki ga opravlja v Kopru. Z Gregorjem Virantom se, kot je dejal, še nista pogovarjala, sicer pa bo s sodelavci opravil tudi pogovore o koalicijskem povezovanju, vendar zgolj povolilnem.

Svet, ki bo deloval do volitev

Področje konkurenčnega gospodarstva bo vodila Dakićeva, modrec pa bo Jože Mencinger. Področje racionalne javne uprave bo vodil Vasja Butina, modrec pa bo Jaro Berce. Za področje stabilizacije javnih financ bo zadolžena Alenka Bratušek, za področje pravne države in politične participacije pa Kociprova z modrecem Lojzetom Udetom.

Področje socialnega dialoga, socialnega sistema in zdravstva bo pokrival Rajko Kenda, sogovornica pa bo Mateja Kožuh Novak. Področje življenjskega okolja bo vodil Miran Gajšek, modrec bo Janez Koželj, področje ustvarjalnega preboja pa bo naloga Stojana Pelka. Janković je omenil še vodjo kampanje Aleša Čerina ter pomočnike Romana Jakliča, Janija Möderndorferja in Sama Lozeja.

Kot je pojasnil, gre za strokovni svet, ki bo deloval do 4. decembra, dogovorili pa so se, da se o obdobju po volitvah za zdaj še ne bodo pogovarjali.

Glede programa je Jankovič danes med drugim izpostavil ukinitev Agencije za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN), glede državnega sveta pa je dejal, da nima težav s tem, da ostane, saj je le "neka varovalka kot taka".

O sestavljanju povolilnih koalicij se Zoran Janković z drugimi kandidati, kot je dejal, ni pogovarjal. "O tem ni pogovorov do 5. decembra," je zatrdil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 20:08 29. Oktober 2011.

    Jankovič prava si beda in nehaj se igrati državnika saj si samo neki balkanski mešetar, ki bi želel obrati Slovenijo …

  • 13:00 29. Oktober 2011.

    Od Zokija lahko pričakuješ, da nas bo še bolj obral.

  • 20:01 28. Oktober 2011.

    http://www.youtube.com/watch?v=AJ52i6YRBWk&feature=youtu.be

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.