Janković proti zlorabi Drnovškovega imena

Foto: Žurnal24 drnovsek_150208_bobo_prva1
Ljubljanski župan Zoran Janković se pridružuje pozivu predsednika republike Danila Türka za preudarno uporabo imena Janeza Drnovška.
Oglej si celoten članek

Komisija Mestne občine Ljubljana za poimenovanje ulic in naselij je po Jankovićevih besedah prejela kar 150 predlogov za poimenovanje v spomin na preminulega državnika Janeza Drnovška. Na komisijo sta se pisno obrnila tudi Drnovškov sin Jaša in hčerka Nana Forte.

V skladu z željami pokojnikove družine
Župan Janković je poudaril, da bo občina vsako morebitno namero po poimenovanju določene javne površine po Drnovšku uskladila s pokojnikovo družino. V ponedeljek se je Janković že nameraval sestati z Jašo Drnovškom, a je srečanje zaradi bolezni odpadlo.

Janković je še dodal, da bi javno površino, imenovano po Drnovšku, lahko dobila samo bodisi njegov rojstni kraj bodisi glavno mesto Slovenije.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.