Janković razklal SD

Foto: Žurnal24 Župan Zoran Janković svoji predhodnici Danici Simšič ni dovolil, da bi mu okoli
Župan. Večini v SD se zdi prav, da ima največja stranka svojega kandidata v prestolnici.
Oglej si celoten članek

Podpreti župana Zorana Jankovića ali poiskati svojega kandidata za jesenske lokalne volitve je dilema, ki je v največji stranki v državi SD še niso rešili.

Vrh stranke se v vprašanje ne želi vmešavati. “To se bo odločila mestna raven stranke,” je predsednik SD Borut Pahor odvrnil na vprašanje, ali bodo podprli Jankovića.

Pahor o Jankoviću molči
Oceniti ni želel niti, ali je Janković dober župan. Neuradno je sicer slišati, da se Pahor v izbiro kandidatov za lokalne volitve ne želi vmešavati zaradi očitkov, ki jih je bil v SD deležen zaradi kandidatne liste na lanskih evropskih volitvah. Odgovoru na vprašanje o Jankoviću se je izognil tudi generalni sekretar SD Uroš Jauševec, ki velja za enega od vplivnejših članov stranke: “Ker sem občan Občine Radovljica, se mi o tem, ali je Janković dober župan, ni treba izrekati.”

Janković na pikniku SD
Nejevoljen je bil ob vprašanju, ali je prišel po podporo za jesenske lokalne volitve, tudi Janković. Na vprašanja ni želel odgovarjati.

Tako tudi nismo izvedeli, ali se je strankarskega piknika največje vladne stranke skupaj s podžupanom Alešem Čerinom in direktorjem mestne uprave Vasjo Butino udeležil, da bi poskušali člane vlade prepričati, naj Mestni občini Ljubljana vendarle odobri 20 milijonov za stadion v Stožicah.

Naj ima SD svojega kandidata ali podpre Jankovića? Je dober župan?
"Sem član velike stranke in velike stranke imajo po mojem svoje kandidate. Janković v meni vzbuja mešane občutke. Všeč mi je njegov pogum (za investiranje), niso mi pa všeč posledice tega njegovega poguma, ker je pogumen ob nepravem času," Dušan Kumer, poslanec SD, zanika, da bi bil sam kandidat.

"Z gospodom Jankovićem se pogosto ne strinjam. Na nekaterih področjih je še kar uspešen. Osebno bi izbrala kandidata, ki bi dal sociali bistveno večji posluh, kot je bil do zdaj," Danica Simšič, nekdanja županja in mestna svetnica SD.

"Po mojem mnenju moramo kot največja stranka v državi imeti svojega kandidata. V igri je kakih deset imen, več moških,"
Anton Colarič, poslanec SD.

"V danem trenutku bi bilo najbolje, da podpremo lastnega kandidata,"
Janjo Klasinc, poslanko SD, je vprašanje, ali bo kandidirala za županjo, nasmejalo.

"Meni bi se zdelo najbolj primerno, da bi bil Janković skupni kandidat levice,"
Janez Kocijančič, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.