Janković se boji zime

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Zaradi težav KPL oziroma njegove "mame" CPL bi lahko ceste po Ljubljani pozimi ostale neočiščene.
Oglej si celoten članek

"Te zime se bojimo," pravi ljubljanski župan Zoran Janković. Usoda KPL, ki kot koncesionar za Mestno občino Ljubljana (MOL) opravlja zimsko službo, je namreč še vedno negotova, v težave pa je zašel zaradi finančnega zloma "mame" - Cestnega podjetja Ljubljana (CPL), ki je zdaj v stečaju. KPL sicer s podizvajalci skrbi za čiščenje 1.100 kilometrov cest, 750 kilometrov pločnikov in 560 kilometrov kolesarskih stez po Ljubljani.

Upa, da ne bodo zasegli vozil za čiščenje snega

Če se KPL ne bo mogel rešiti iz primeža težav "mame", bi se lahko zgodilo, da bi ljubljanske ceste pozimi ostale neočiščene. Župan zato kot plan B napoveduje, da bi lahko potem zimsko službo organizirali v sklopu ljubljanskega holdinga, tako da bi prevzeli delavce KPL in od tega podjetja odkupili stroje, ki so posebej prilagojeni za čiščenje ulic, kock v središču mesta. "Upam, da ne bo kdo zasegel vozil za čiščenje snega," je ob tem še dejal Janković.

Spomnimo, KPL za vzdrževanje cest po Ljubljani prek koncesije dobi milijon evrov letno. Da bi delavci dobili plačo in da bi bili podizvajalci poplačani, pa MOL ta denar mesečno nakazuje kar na hčerinsko družbo KPL Rast, je priznal Janković.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 13:21 30. Oktober 2013.

    kako imate radi Zokija, pred leti ste mu lizali rit in ga dvigovali v nebesa

  • 12:47 30. Oktober 2013.

    Kreten ti je bil foter, ker ni uporabil gumice. Davkov pa očitno ne plačuješ, ane. Dol mi visi, kako je …

  • 12:45 30. Oktober 2013.

    Ni, anje, bo zoki zrihtu, anje, al bo pa Vico - ki je očitno brezposeln in se napaja na državnih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.