Janković še stoji za Jakličem

Foto: Žurnal24 Na MOL, ki jo vodi Zoran Janković, in direktor LL Marko Jaklič zatrjujejo, da so
Lekarna Ljubljana. MOL, ki je ustanoviteljica lekarne, proti njej ne bo ukrepala.
Oglej si celoten članek

"Ne, podjetja LL Grosist ne bomo ukinili, ampak bomo podpirali njegovo delovanje," na Mestni občini Ljubljana (MOL) odgovarjajo na vprašanje, kako bodo ukrepali, ker je Lekarna Ljubljana (LL) po mnenju ministrstva za finance in pravnikov nezakonito ustanovila podjetje.

Na MOL vztrajajo, da je LL v skladu z zakonom o zavodih LL Grosist ustanovila pravilno in zakonito. Ne strinjajo se z mnenjem ministrstva, da zakon o javnih financah to prepoveduje. "Prepoved odplačnega pridobivanja kapitalskih naložb je treba razumeti kot nakup kapitalskih naložb v drugih pravnih osebah. Zato menim, da ni mogoče razumeti, da v ta okvir prepovedi spada tudi ustanovitev podjetja, ki ga dovoljuje zakon o zavodih," pojasnjuje Jasna Plazl, direktorica službe za pravne zadeve na MOL. Dodaja, da je poleg tega pristojno sodišče LL Grosist vpisalo v sodni register, česar ne bi storilo, če bi menilo, da je njegova ustanovitev nezakonita.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.