Janković "spoznal tegobe starosti"

Foto: Žurnal24 Jure Janković, sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića, s soprogo Vesno. V Pen
Juretu Jankoviću košenje trave "ni bilo tuje," ostal je uro dlje kot zahtevano in se po opravljenem družbenokoristnem delu vsem "inteligentno zahvalil", so sporočili iz Penziona Sreča.
Oglej si celoten članek

Družbenokoristno delo si je sin ljubljanskega župana prislužil po tem, ko je ob lanski ponovni izvolitvi Zorana Jankovića zagrozil novinarju Financ Jaki Elikanu.

Prijatelju je namreč rekel "Daj, ubij tega", pri tem pa je mislil na novinarja. Kasneje sta dosegla poravnavo, Janković se je Elikanu javno opravičil in opravil 24 ur družbenokoristnega dela.

"Delati je začel ob 6. uri zjutraj, skupaj s tremi delavkami – glavno sestro, medicinsko sestro in dvema bolničarkama. Skupaj z ostalimi zaposlenimi je odšel na oddelek, kjer je pomagal pri dvigovanju in negovanju naših bolnikov oziroma starostnikov. Vozil jih je iz oddelkov v jedilnico, kjer je razdelil zajtrke in pospravil jedilnico." To so o družbenokoristnem delu sina ljubljanskega župana Zorana Jankovića, Jureta Jankovića, sporočili iz Penziona Sreča. Zapisnik je objavil časnik Finance.

"Delovnik naj bi trajal od 6. ure zjutraj do 18. ure zvečer, toda gospod Jure je kljub opozorilu, da je delovni čas minil, odšel ob 19. uri," so o Jankovićevem prvem dnevu družbenokoristnega dela (20. april) zapisali v penzionu.

Delo mu ni bilo tuje
"Izkazalo se je, da bi bilo nujno treba urediti teraso, tudi košnja okolice je bila pred veliko nočjo nujna. Gospod Jure se je s temi deli strinjal, saj mu niso bila tuja. Delo zunaj je potekalo do 14. ure, vmes smo ga poklicali na kosilo, nobenega mentorja ni potreboval," so o naslednjem dnevu (21. april) zapisali v penzionu. Delo je namesto ob 18.00 ponovno zaključil ob 19. uri, so še dodali.

"Predvsem pa se je inteligentno poslovil od delovne ekipe, tudi od mene kot prokuristke in direktorja, ki ga je ob koncu dela pozdravil. Bil je zelo hvaležen, da smo mu omogočili opravljanje tega dela v naši hiši, saj je spoznal, kakšna je starost, ki jo je treba polepšati predvsem s prijaznostjo in pomočjo nemočnim," so poročilo zaključili v Penzionu Sreča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.