Janković: Tako nor nisem!

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ljubljanski župan Zoran Janković (za zdaj) noče prevzeti vlade. Še vedno je prepričan, da na naslednjih volitvah ne bosta zmagala ne Janša ne Pahor.
Oglej si celoten članek

Na vprašanje, kdo bo na naslednjih parlamentarnih volitvah zmagal, Janković odgovarja le: "To bodo odločili volivci." Kljub temu je prepričan, da to ne bo nobeden od zadnjih dveh predsednikov vlad – Janez Janša ali Borut Pahor. "Državljanov se ne sme podcenjevati, Janša in Pahor pa sta že pokazala, kaj zmoreta in česa ne." Ob tem je pohvalil Pahorjevo vlado, ker je uredila vprašanje izbrisanih in spor s Hrvaško, ter dejal, da je zdajšnja vlada razočaranje na gospodarskem področju.

Ali torej vidi nov obraz na politični sceni? "Potencialno so vsi polnoletni lahko novi obrazi." Tudi on? "Potencialno tudi jaz," odgovarja Janković in dodaja, da s tistim, ki bi šel zdaj za tri, šest ali devet mesecev v vlado, nekaj ni v redu. "Tako nor nisem! Ekipa je postavljena in je ne moreš zamenjati. Kdo, ki je pameten, bi šel v to? Poleg tega imam v Mestni občini Ljubljana predobro ekipo." Ljubljanski župan je še prepričan, da se do volitev ne da ničesar več storiti in da bo vsak mesec samo še slabše.

Hvaležen Pahorju in Merklovi

Janković se je danes na Ljubljanskem gradu srečal tudi z nemško kanclerko Angelo Merkel: "Hvaležen sem njej in Pahorju, da sta mi omogočila, da smo se srečali." Pravi, da je najvplivnejša ženska na svetu pohvalila, da je središče mesta zaprto za promet, in dejala, da je Ljubljana lepo mesto. "Ko bo prišla naslednjič, bo ugotovila, da je najlepše na svetu," je svoj železni repertoar ponovil Janković.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 07:04 31. Avgust 2011.

    Seveda,da ni nor,ker kod mandatar nima šanse krast.Ljubljana Slovencima.

  • 06:04 31. Avgust 2011.

    Slovenija na srečo ni Ljubljana in šumadijski opankar ne more postati mandatar.

  • max
    21:47 30. Avgust 2011.

    haha tacajt ko je zoki švabici nove zobe kazal pahor je pa sam bedast zravn postopal so 600 metrov stran …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.