Jankovića gotovo čaka še več afer

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Gregor Virant si je za 18 tisočakov kupil padec v javnomnenjski podpori.
Oglej si celoten članek

Na prvem mestu razmeroma zanesljivo zasidrano SDS je sprva napadala lista Gregorja Viranta, a jo je afera Nadomestilo izrinila na tretje mesto. Virant si tako niti za 18 tisoč evrov ni mogel kupiti priljubljenosti, temveč je dosegel prav nasprotno. Njegov neuspeh je tako na drugo mesto lansiral Zorana Jankovića s Pozitivno Slovenijo, a vprašanje je, kaj Janković še lahko stori, da ujame SDS. Ali morda bolje: kaj se bo z Jankovićem zgodilo, ko bodo ankete zaznale petkove očitke o nakazilih sinu, ki zagotovo ne bodo ostali osamljeni. Po mnenju javnomnenjske strokovnjakinje Janje Božič Marolt sicer Janković ne bo izgubil toliko kot Virant, saj je ta v prvi vrsti razočaral na televizijskih soočenjih. Če bo Janković ostal spravljiv, zdržal tempo in zelo konkretno odgovarjal, se utegne izogniti večjemu padcu, pravi.

Morebitni izpad Jankovićevih glasov utegne pobrati katera od strank, ki prežijo iz ozadja. Neuspešen mandat Boruta Pahorja v kombinaciji s spotikanji opozicije in sindikatov, na katere zdaj lahko kaže s prstom, je namreč že začel delati v prid SD, vsaj če sodimo po zadnjih televizijskih soočenjih.

Trdno v sedlu. Edini, ki mu odstotkov podpore ne morejo omajati niti afere niti slab javni nastop, je Janez Janša s SDS. Božič Maroltova pravi, da sta Janša in SDS za svoje volilce kot dogma. Tako vse bolj kaže, da bo koalicijo po 4. decembru sestavljal prav on. Po Valiconovi napovedi ima SDS le za odstotek nižjo podporo kot Jankovićevi pozitivci in Pahorjevi SD skupaj. Kaj torej sploh še ostane levici?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:56 21. November 2011.

    Vau, SDS je predsedoval EU? Običajno je tako, da o vsem odločajo velike države, torej je tole en velik bla …

  • 11:56 21. November 2011.

    SDS ima podporo zato, ker je edina resna stranka s konkretnim programom in ljudmi, ki so se že izkazali s …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.