Jankovića sumijo, da je utajil 100 tisočakov davkov

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Župana Ljubljane Zorana Jankovića po podatkih POP TV sumijo, da je utajil 100 tisočakov davkov, ker davčnemu uradu ni prijavil dobička, ki ga je ustvaril s prodajo delnic.
Oglej si celoten članek

Po neuradnih podatkih POP TV je tožilstvo zahtevalo sodno preiskavo ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki naj ne bi prijavil 750 tisoč evrov dobička, ki ga je pred osmimi leti ustvaril s prodajo delnic Mercatorja. Pri tem naj bi utajil za več kot 100 tisoč evrov davkov.

Janković je svoje delnice Mercatorja pred skoraj desetimi leti sicer prodal Electi, ki je bila v lasti njegovih sinov. Dan kasneje je Electa dve tretjini delnic prodala skladu Altima, ki ga je v Ljubljano pripeljal Janković.

Vprašanja, ali navedbe o utaji davkov držijo, smo naslovili tudi na Jankovića. Takoj, ko pojasnila prejmemo, jih bomo tudi objavili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 18:36 23. December 2015.

    Zoki "zvani" -BALANSERO

  • 17:18 23. December 2015.

    Če je mogoče samo polovica tega res, kar ga sumijo, pa je že ogromno.

  • Hi5
    13:53 23. December 2015.

    Ma ne?? Davke? Janković? neeee...ah..pa dejte no Žurnal

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.