Jankovićeva lista izenačena z SDS

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Če bi bile jutri volitve, bi Jankovićeva lista za las premagala Janševo SDS. Lista Gregorja Viranta bi pristala na tretjem mestu, kaže najnovejša javnomenjska raziskava. Pahorjevi Socialni demokrati bi skoraj izpadli iz državnega zbora.
Oglej si celoten članek

Lista Zorana Jankovića bi tako dobila 19,4 odstotka glasov, SDS pa 19,3 odstotka glasov. Lista Gregorja Viranta bi dobila 6 odstotkov glasov, Demokratična stranka upokojencev pa eno odstotno točko manj.

Štiriodstotni prag za vstop v parlament bi dosegla le še SD. Stranko bi volilo le 4,1 odstotka anketirancev, kaže javnomnenjska raziskava Dela, ki je bila opravljena med 10. in 13. oktobrom (sodelovalo je 865 odraslih državljanov). Stranko za trajnostni razvoj pa bi volilo 3,7 odstotka anketirancev.

V primerjavi s prejšnjim mesecem so se slabo odrezale tudi druge stranke. LDS je tako iz 5,4 odstotka zdrsnila na 1,7 odstotka, SNS iz 6,1 na 3,2 odstotka, manj glasov pa sta dobili tudi SLS in Zares. Na drugi strani pa je svoj delež nekoliko povečala NSi (iz 2,7 na 3,2 odstotka).

Ker so nove stranke skupaj dobile skoraj 30 odstotkov glasov, stare pa so jih izgubile mnogo manj, je po pisanju Dela očitno, da se je je večina volivcev novih strank rekrutirala iz baze doslej neopredeljenih, zlasti pa tistih, ki so trdili, da se volitev ne nameravajo udeležiti. Prejšnji mesec je bilo takšnih 21,9 odstotka, tokrat pa le še 8,9 odstotka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 65

  • 21:05 22. Oktober 2011.

    naj povejo samo naj je to tisto kar mislim jaz...gec je trofazni škrat..ha ha ha

  • 21:00 22. Oktober 2011.

    tako gec se že učiš..kdo je.be beograd in tiste hiroglife! Kmalu boš naš in dobiš uniformo vojaka ..oluje!

  • 04:31 18. Oktober 2011.

    ti si verjetno skoten...ne rojen mali črni pigmejc,pasme beogradski visokoletać

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.