Jankovićeva PS strmoglavila

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Podpora Pozitivni Sloveniji je prepolovljena, več je neopredeljenih. Najbolj priljubljen politik je Borut Pahor.
Oglej si celoten članek

Podpora Jankovićevi Pozitivni Sloveniji (PS) se je v mesecu dni skoraj prepolovila, ugotavljajo v zadnji mesečni anketi Dela. Zoran Janković je politik, ki je izgubil največ podpore v primerjavi s prejšnjim mesecem.

PS je po ugotovitvah ankete podpora padla s 14,2 na 7,9 odstotka in je na tretjem mestu. Med strankami je na prvem mestu še vedno SD, a tudi ta je doživela velik padec, s 25,1 na 16,8 odstotka. Druga je SDS, ki je prav tako šla malenkost navzdol, s 14,5 na 13,6 odstotka, vendar je to najnižji delež za stranko zadnja leta.

Višji delež neopredeljenih

Opazno rast je ta mesec Delova anketa pokazala le pri neopredeljenih. Takih, ki se ne bi udeležili volitev, je že 20 odstotkov, takih, ki ne bi volili nobene stranke, pa 12,6 odstotka.

Znižala se je tudi ocena dela vlade in je, kot še ugotavljajo v današnjem časniku, skoraj tako nizko, kot je bila pred letom dni ocena prejšnje, Pahorjeve vlade, preden je nastopila sedanja Janševa.

Najbolj priljubljen Borut Pahor

Anketa je ugotavljala tudi priljubljenost posameznih politikov. Tako kot pretekli mesec je na vrhu lestvice Borut Pahor, na drugo mesto pa se je povzpel Radovan Žerjav. Precej visoko je tudi Gregor Virant, medtem ko je največji padec doživel Janković, ki je na 16. mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 18:39 19. December 2012.

    ne bit tko prepričani, tudi eno leto nazaj je marsikomu kazalo bolje pa je zoki zmagal......drugač pa, jst sm včeraj …

  • 23:13 18. December 2012.

    Sanja svinja o koruzi !

  • 18:53 18. December 2012.

    Jasno je,da bo šla po stopinjah lds in zahec,pardon zares!Zelo vesela novica,da jim podpora rapidno pada,novi predsednik bi verjetno rekel;danes …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.