Jankovićevo podjetje tone

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Podjetje Damijana Jankovića, Electa Inženiring, naj bi bilo pred razglasitvijo insolventnosti. Blokirani račun pri NLB naj bi zaprli, banka naj bi bila pred zaplembo njihovega zemljišča. Janković sicer tako slab položaj zanika, poročajo Finance.
Oglej si celoten članek

Kot še navaja časnik, ki se sklicuje na svoje vire, naj Electi ne bi uspelo doseči umika blokade z računa pri NLB, in ker naj nanj že mesece ne bi bilo nikakršnega priliva, naj bi ga zaprli. V zvezi z zapembo nepremičnin s strani banke pa omenjajo zemljišče v obrtni coni v Logatcu. Banka NLB naj bi sicer podjetje vodila med tveganimi komitenti, dolgov banki pa naj ne bi bilo sposobno poravnati niti z zaplembo zemljišča, pač pa naj bi sledile še izvršbe na računih Electe pri drugih bankah. Podjetje naj bi sicer imelo odprte še tri račune, ki so prav tako blokirani. Kot poročajo Finance, ki navajajo direktorja Electe Damijana Jankovića, naj bi bil razlog za blokado računov zgolj terjatev nekaj preko 130 tisoč evrov dolga, ki ga ima podjetje še iz leta 1999 do krovca iz Ljutomera.

Janković: Prisilna poravnava ni potrebna

Damijan Janković ob tem zatrjuje, da razmere kljub 25 milijonom evra dolga niso tako hude, da bi bilo podjetje zrelo za prisilno poravnavo. Kot nove finančne vire vidi še neprodane nepremičnine in nove nepremičninske naložbe. S prisilno poravnavo po njegovem mnenju, ki ga navaja časnik, ne bi ničesar pridobili.

Damijan, Jure, Zoran

Finance razlagajo tudi povezave okrog podjetja Electa znotraj družine Janković. Tako je podjetje Zoran Janković pred sedmimi leti za 7,9 milijona evrov prodal svojima sinovoma oziroma njunemu podjetju Electa Holding. Ljubljanski župan za Electo Inženiring kupnine še ni prejel, podjetje pa mu je plačalo večino kupnine za podjetje TPC Barje, ki so ga pripojili Electi. Sicer pa naj bi Electa večino plačilnega prometa opravila prek družbe KLM, ki je v večinski lasti Zorana Jankovića, njen direktor pa je Damijan Janković.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 23:22 18. December 2011.

    red bi z davki delal doma a sam v tujini miljone eur nalaga SAJ MU BOMO POMAGALI.<br /><br />SEM PRAV …

  • 22:15 17. December 2011.

    Tega kriminalca oziroma KRIMINALCE OPANKOVIVIĆ bi v demokratični državi že zdavnaj zaprli.<br />Zanima me, kako bo z obiski po EVROPI …

  • 19:37 15. December 2011.

    Kar ste izvolili - to ste dobili, vsekakor pa zaslužili. Sicer pa - najdite mi moralnega in poštenega politika zadnjih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.