Jankoviću grozijo s smrtjo

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Policija bo zaradi groženj s smrtjo, ki jih je v zadnjih dneh prejel tako v pisemski kot v elektronski obliki, začela varovati najverjetnejšega mandatarja in poslanca Zorana Jankovića.
Oglej si celoten članek

Jankovića bodo, kot so za Dnevnik potrdili na policiji, varovali "na podlagi ocene ogroženosti in v skladu z uredbo o varovanju določenih oseb, prostorov, objektov in okolišev objektov, ki jih varuje policija".

Policijo naj bi predvsem skrbela varnost Jankovića na silvestrovo, saj se namerava nekdanji ljubljanski župan sprehoditi po ulicah glavnega mesta.

Po podatkih omenjenega časnika, naj bi bili poleg Jankovića groženj s smrtjo deležni tudi drugi posamezniki, ki so se javno medijsko izpostavili proti načinu šikaniranja, izraženem v pismu Tomaža Majerja, ki ga je na svoji spletni strani objavila stranka SDS. Policija vse omenjene primere še preiskuje.

Kakšnega varovanja bo sicer deležen Janković, še ni znano, saj tega na policiji niso želeli razkriti. Policijsko varovanje državnih funkcionarjev pripada predsednikom republike, vlade in parlamenta ter trem državotvornim ministrom (obrambno ministrstvo, ministrstvo za zunanje zadeve in ministrstvo za notranje zadeve).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 52

  • 11:31 2. Januar 2012.

    Ivan Kramberger ali...Ivek sem jaz...Ivek si ti...Iveki smo mi vsi !!! PRAVICA DO RESNICE DANES !!! Resnica o komunisticnih zlocinih …

  • 09:20 2. Januar 2012.

    predlagam fašistom naj se držijo volji naroda...to so merila fašizma in socializma. Če je Jankovič zmagal je to TREBA podpreti …

  • 08:40 2. Januar 2012.

    to se ni za čuditi...živimo v fašizmu z malimi koraki k socialni državi!! Kaj je naslednji korak fašistov po grožnjah …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.