Janša bi menjal Bogoviča

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Predsednik SLS Radovan Žerjav je potrdil, da ga je premier Janez Janša pozval, naj razmisli o menjavi ministra za kmetijstvo Franca Bogoviča.
Oglej si celoten članek

Radovan Žerjav ob tem sporoča, da smo v časih, ko potrebujemo hladne glave. Neuradno se govori še o zamenjavi finančnega ministra Janeza Šušteršiča in ministra za pravosodje Senka Pličaniča, oba iz DL.

V kabinetu predsednika vlade tega ne komentirajo, Žerjav pa je danes sporočil, da "smo v časih, ko ne potrebujemo razdorov, ne v družbi, ne v politiki". "Potrebujemo hladne glave, razum in konstruktivno držo ter trdo delo. In zavezo slovenskemu narodu, da v vladi rešujemo probleme in se ne ukvarjamo sami s sabo," je navedel.

Že v sredo pa je medijem dejal, da upa, da je SLS še vedno dobrodošla v koaliciji. "Če pa nismo, naj nam nekdo to pove," je dejal prvak SLS.

Virantovi o morebitnih zamenjavah ne vedo nič

Predsednik Državljanske liste Gregor Virant pa je na današnji novinarski konferenci ob seji sveta Državljanske liste (DL) na vprašanje morebitnih zamenjav obeh ministrov iz njihove kvote odvrnil, da to sploh ni njihova tema, "ker nobenega predloga za kakršno koli zamenjavo ministrov ni in ga nismo videli".

Zato je po njegovih besedah to nesmiselno komentirati. Dodal je, da je DL usmerjena v reševanje težav Slovenije. "Teme, pri katerih se politika ukvarja samo s sabo, z zgodovino in ideologijo, so za nas popolnoma nepomembne," je še dodal Virant. Na novinarski konferenci je sicer poudaril, da v Sloveniji potrebujemo politično stabilnost, ne politične krize.

O tem, da naj bi Janez Janša razmišljal o zamenjavi nekaterih ministrov, se je sicer špekuliralo že pred poletjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:24 31. Avgust 2012.

    začele se bodo čistke ala sistem JJ & SDS. Kdo ni z menoj je....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.