Janša: Blažimo slovenski razkol, ponujamo roko zaslepljenim od sovraštva

Foto: Vlada RS Janez Janša Foto: Vlada RS Janez Janša
Na virtualni slavnostni akademiji ob 32. obletnici delovanja stranke SDS je člane nagovoril njihov predsednik Janez Janša.
Oglej si celoten članek

Slovenska demokratska stranka je zrasla iz trpljenja in poguma Jožeta Pučnika in Franceta Tomšiča ter tisočerih slovenskih domoljubov in demokratov, je v začetku nagovora poudaril Janez Janša in dodal, da so zanjo zasužni tudi vsi, ki so tudi skozi svinčena leta, doma, v zamejstvu in po svetu ohranili zdravo kmečko pamet in z njo vero v možnost demokratične in samostojne Slovenije.

"Klila je na protestih Roške in Kongresnega trga, na pisateljskih večerih in v molitvah po slovenskih cerkvah v času procesa proti četverici," je še dejal Janša.

Demos je tvegal, je nadaljeval šef SDS in dodal, da so tveganje ob pravem času, pogum in razum omogočili oblikovanje velike enotnosti slovenskega naroda. Ta je kljub razklani politiki neomajno uresničil svojo plebiscitno odločitev, jo ubranil v vojni za Slovenijo in dosegel mednarodno priznanje.

"Prišla so poletja, a tudi zmrzali, zime in viharji. Pomagala jim je naša naivnost in brezmejna dobronamernost. Tisti, ki jim naše sanje nikoli niso bile intimna opcija, so z vsemi sredstvi razdirali, blatili, medijsko morili, zlorabljali pravno državo, kradli volitve, mandate in dostojanstvo Slovencev. Rastel pa je tudi pogum. Najprej šibek, ki je komaj preživel volilno leto 1992, nato pa vse močnejši. Prvotna energija se je začela iz leta v leto ponovno zbirati in krepiti. Kljub vse bolj brezobzirni zimi je prerasla v osrednjo demokratično politično silo v Sloveniji," je poudaril Janša v nagovoru, ki ga je imel na virtualni slavnostni akademiji ob 32. obletnici delovanja stranke.

Foto: Vlada RS Janez Janša

Njegova stranka je, pravi, zrasla v osrednjo politično, v stebrno moč slovenskega naroda: "Kajti videli smo radosti in bolečino slovenskega naroda in narod je videl nas. Nikoli se ni izneverila prvotnim načelom, nikoli ni poteptala lastnega programa in načel parlamentarne demokracije. Nikoli ni zavračala sodelovanja, dosledno je branila ustavne vrednote samostojne Slovenije. Ustvarjala je pogoje za blaženje robov slovenskega razkola in skušala povezovati tudi tiste, ki so izključevali. Ponujala je roko zaslepljenim od zgodovinskega sovraštva."

Janša je poudaril še, da je, ko je bila domovina v stiski, stranka njeno dobrobit postavljala pred lastne interese: "Tako je bilo ob osamosvojitvi, tako je bilo ob finančni in gospodarski krizi in tako je bilo ob izbruhu epidemije korona virusa, ko so drugi pometali puške v koruzo."

SDS po njegovem deluje po načelu, kdor ni proti nam, ta je z nami. Ne gradi na zamerah, ampak na sodelovanju: "Zato je danes velika, močna in up Slovenije za uresničitev plebiscitnih sanj."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 93

  • 11:53 18. Februar 2021.

    Janša nima stika z realnostjo. Če bi ga imel, bi vedel, da toliko sovraštva in razklanosti ni bilo v Sloveniji …

  • 11:52 18. Februar 2021.

    Janša nima stika z realnostjo. Če bi ga imel, bi vedel, da toliko sovraštva in razklanosti ni bilo v Sloveniji …

  • 20:06 17. Februar 2021.

    Ti si sovražnik ljudstva celotnega sveta!!! Ti si razkol med ljudstvom!!! Ti si neozdravljeni bolnik in podkupljen s strani ZDA!!! …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.