Janša Gorenjcem obljublja, da bodo dobili potrebno

Foto: Kabinet predsednika vlade
Foto: Kabinet predsednika vlade
Predsednik vlade Janez Janša je obiskal Splošno bolnišnico Jesenice, kjer potekajo gradbena dela.
Oglej si celoten članek

Na srečanju z direktorjem Splošne bolnišnice Jesenice Markom Toplakom in vodstvom si je predsednik vlade Janez Janša ogledal gradbena dela, ki potekajo na bolnišnici.

Premier je dejal, da Gorenjska potrebuje nove zdravstvene kapacitete čimprej in da je vlada odločena, da jih zagotovi. Premier se je ob obisku zahvalil ekipi Splošne bolnišnice Jesenice za odlično, požrtvovalno delo v težkih razmerah, ki jih epidemija koronavirusa prinaša. 

Gorenjska je ena bolj prizadetih regij v drugem valu epidemije. Štirinajstdnevna incidenca na 100.000 prebivalcev je še vedno nad 1000, a se je v zadnjem obdobju precej spustila. V najbolj obremenjenem obdobju se je gibala okoli 2000. 

V jeseniški bolnišnici trenutno potekajo dela za energetsko in požarno sanacijo. Na Gorenjskem že dlje časa pozivajo k izgradnji nove regijske bolnišnice. Na to, da potrebujejo moderno bolnišnico, z večjim številom postelj in pravilno razporeditvijo prostorov je pred dnevi opozoril tudi koordinator za covidne bolniške postelje Robert Carotta

Foto: Kabinet predsednika vlade Janez Janša Splošna bolnišnica Jesenice

Jeseniška bolnišnica ima približno 200 funkcionalnih postelj za približno 130.000 prebivalcev. Skladno z evropskimi standardi bi jih glede na število stalnih prebivalcev potrebovali 600. Stavba, ki je bila zgrajena pred več kot 70 leti, tudi arhitektonsko ne ustreza več sodobnim standardom medicinske oskrbe. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 18:28 15. November 2020.

    Nisem vedela,da se jajo spozna tudi na gradbenistvo. Matr ti pristinski hitri kurzi pa resnicno producirajo multipraktike 😂🤣😂

  • 18:27 15. November 2020.

    ta toplak ni nikoli delal na takšnem položaju, je nek informatik, pa nekj zna , ampak vodit eno bolnico ... …

  • 17:35 15. November 2020.

    Če bi vedel, da prihaja bi se naj dobro pripravil.😎 Gorenjcem ni dobro obljubljati in lagati v enem stavku. Ivek …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.