Janša na kongresu SMC: "Ne glejte anket..."

Foto: Epa
Foto: Epa
Premier zbranim delegatom dejal, da ima program SMC-ja precej širšo podporo, kot jo kažejo javnomnejske ankete." Ne glejte anket, ankete v Sloveniji niso zato, da merijo javno mnenje, temveč zato, da ga ustvarjajo," je pripomnil.
Oglej si celoten članek

V Celju poteka četrti kongres stranke SMC, glavna tema nova združena stranka. Ta naj bi uradno zaživela pred novim letom, ko bo znano tudi njeno ime.

Prvak SMC-ja Zdravko Počivalšek je danes prišel po mandat za dogovor o združitvi s stranko GAS ter povezovanju in sodelovanju z nekaterimi drugimi strankami in listami na volitvah- Na kongresu je videti mnogo znanih imen; na primer Dimitrij Rupel, pa Jelko Kacin, Marjan Podobnik, prišel je tudi sam premier Janez Janša. 

Dejstvo je, da se bo SMC, ki je danes vladna stranka, njen prvi mož pa podpredsenik vlade, brez nove identitete težko prebila čez parlamentarni prag. Dosednje javnomnenjske ankete ji namreč napovedujejo popolni polom. Na zadnji javnomnenjski, avgustovski raziskavi Mediane, so anketiranci SMC-ju podelili le 0,4 odstotka podpore. 

Počivalšek je prišel po mandat za dogovor z zunajparlamentarno Gospodarsko aktivno stranko (GAS), ki jo vodi predsednik DS Alojz Kovšca, nova združena stranka pa naj bi bila liberalno-gospodarsko usmerjena. "Mi ostajamo liberalno gospodarska stranka in to je temelj za prihodnji obstoj in rast liberalnega centra. Prihodnje leto bomo volivcem ponudili izbiro politične sile usmerjene naprej. Ne levo, ne desno, ne nazaj, ampak samo naprej," je v nagovoru dejal Počivalšek. " V vsaki koaliciji bomo branik pred odkloni in korektor za ravnotežje, predvsem pa bomo motor za rezultate, ki Slovenijo peljejo naprej," je še poudaril. 

Po neuradnih informacijah naj bi pogovori za povezovanje med drugim že potekali še Celjsko županovo listo Bojana Šrota ter stranko Zeleni Slovenije, ki ji predseduje nekdanji poslanec Andrej Čuš. Z njimi bo predvidoma združena stranka (SMC in GAS) sklenila pogodbo o povezovanju na prihodnjih volitvah.

Med 200 delegati in številnimi gosti je bil tudi predsednik vlade in stranke SDS Janez Janša, ki bo Počivalška in njegove še kako potreboval za iskanje večine na prihodnjih volitvah. Sicer je premier zbranim delegatom dejal, da ima program SMC-ja precej širšo podporo, kot jo kažejo javnomnejske ankete." Ne glejte anket, ankete v Sloveniji niso zato, da merijo javno mnenje, temveč zato, da ga ustvarjajo," je pripomnil. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 09:26 17. September 2021.

    Janša nikoli ne laže. Ankete lažejo. SMC bo na volitvah dobil 80% glasov, SDS pa 180%. To je resnica.

  • 07:56 17. September 2021.

    Janez, jaz res nisem več prepričana da si slovenskih staršev sin. Ker si slabši od Miloševića.

  • 07:11 17. September 2021.

    Kovšca bo pripomogel, da bodo zbrali 1%. Vnaprej čestitamo-

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.