Janša omenil to možno spremembo za šolarje

Foto: Daniel Novakovič/STA
Foto: Daniel Novakovič/STA
Ali bodo šolarji podaljšali šolsko leto?
Oglej si celoten članek

Razmere so težke in zgolj z razumom in solidarnostjo lahko zmoremo, je po novih ukrepih zaradi epidemije tvitnil premier Janez Janša. "Nekaj tednov izpada šole lahko v skrajnem primeru nadomestimo z nekaj tedni podaljšanja v poletje. Tedna izpada zdravstva in posledic ni mogoče nikoli popraviti. Niti posledic izpada v kritični industriji," dodaja.

Vlada je na današnji seji podaljšala večino dosedanjih ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, hkrati pa je sprejela nekatere dodatne omejitve.

Šolarji bodo imeli pouk na daljavo vsaj še 14 dni, vrtci bodo delovali le za nujne primere. S ponedeljkom se zaustavlja javni potniški promet (v to ni vštet letalski promet), spet se zapirajo nenujne trgovine, zbiranje do šest oseb ni več možno, razen ko gre za člane družine oziroma istega gospodinjstva. 

Ukrepe je vlada sprejela za 14 dni; v kolikor bomo krivuljo uspeli obrniti navzdol, bi lahko sledilo nadzorovano sproščanje ukrepov, je večkrat po seji vlade poudaril ministre za zdravje Tomaž Gantar.

Slovenija Vlada zaostruje: Večina prodajaln zaprtih, to so izjeme

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 15:37 14. November 2020.

    Zdaj se šolajo na daljavo in pol mislijo da bodo poleti še v šolo šli? Kaj pa zdaj delamo? Smo …

  • 20:41 13. November 2020.

    Zakaj???Otroci delajo na daljavo pa vi pričakujete da jim odvzamete del počitnic.Me prav zanima kaj se bo zgodilo.

  • Syn
    10:03 13. November 2020.

    Reveži levajzarski tukaj nekaj pametujejo, a nimajo veze o vezi. Smejim se do ušes, ko preklinjajo g.Janšo. Ha..ha,.... reveži bogi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.