Janša: "Slovenija nima denarja za odškodnino izbrisanim"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Premier v Bruslju: država nima denarja niti za nujne potrebe, kaj šele za izbrisane.
Oglej si celoten članek

Premier Janez Janša se je danes v Bruslju odzval na sodbo Evropskega sodišča za človekove pravice v Strasbourgu glede izbrisanih.

"Pristojne institucije to sodbo še preučujejo. Lahko samo rečem, da Slovenija tega denarja nima, nimamo niti denarja za nujne potrebe. Ne vemo, kako bomo spravili skupaj proračunsko politiko za naslednji dve leti, tako da odgovora na to vprašanje enostavno nimam," je dejal Janša.

Za pol milijarde odškodnin

Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu je v torek razsodilo v prid šestim osebam, ki so bile v Sloveniji leta 1992 izbrisane in so zahtevale odškodnino. Obenem je Sloveniji dalo leto dni, da izplača nadomestila tudi tisočem ostalih izbrisanih. Slovenija naj bi morala plačati pol milijarde evrov.

Proti pavšalnemu odločanju o odškodninah pa se je že opredelila SLS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 11:40 14. September 2012.

    halooo ne rabite delati napak ,ki so vsakemu otroku jasne kot temelne pravice...zdaj pa plačajte pičkoni fašistični!! Pač ministri naj …

  • 19:11 5. Julij 2012.

    ja pizda.....a ko pa meni drzava poslje poloznico za stavbno zemljice, dohodnino, napacno parkiranje.....jo pa ne zanima da jaz pa …

  • 12:27 29. Junij 2012.

    začelo se je s šestimi.... nadaljevanje sledi... <br />in a res ni dovolj jasno povedano: denarja ni... lahko pa tebi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.