Janša sofinancira obnovo "ukradene" vile SD

Foto: Vlada RS
Foto: Vlada RS
Janez Janša je SD nakazal odškodnino, ki mu jo je naložilo sodišče zaradi tvita, v katerem je trdil, da je vila, v kateri ima sedež SD, ukradena, poroča Delo.
Oglej si celoten članek

Zdaj v vili na Levstikovi ulici v Ljubljani potekajo vzdrževalna dela, kar bi lahko pomenilo, da bo Janša sofinanciral obnovo.

SD je Janšo tožila in sodišče je zaradi neodzivnosti tožene stranke izdalo tako imenovan zamudno sodbo. Janša se je moral opravičiti, kar je storil tako, da je na tviterju objavil sodbo, ter plačati deset tisoč evrov odškodnine ter stroške postopka.

Skupaj z obrestmi je Janša SD po poročanju Dela nakazal 10.440 evrov, plačati pa je moral tudi 830 evrov stroškov sodnega postopka.

Za kaj bodo Janšev denar porabili, na SD niso povedali. SD ima sicer zaradi stroškov volilne kampanje pred leti še več kot pol milijona evrov posojil, na sedežu pa zdaj potekajo redna vzdrževalna dela, predvsem slikopleskarska.

dezurni@styria-media.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 21

  • 08:09 23. December 2022.

    NE,, napaka, pomaga odplačevati polmiljonski dolg komunistov (500.000.- EUR), kateri živijo vedno na tuj račun , če drugače ne gre, …

  • 17:52 22. December 2022.

    SD bo zdaj lahko poravnala nekaj svojih dolgov, ki jih ne manjka..

  • 09:46 22. December 2022.

    Če to dela s svojim denarjem, kar. Problem nastane, ko voluharje financira s podpiranjem korupcije v npr. zdravstvu. S proračunskim …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.