Janša užaljen, ker se Švarc Pipan z njim ni želela rokovati. Sledilo je tole ...

Minuli konec tedna so kandidati za poslance v državni zbor izkoristili za nabiranje podpore v lokalnih okoljih.
Oglej si celoten članek

Tudi predsednik vlade Janez Janša ni zamudil priložnosti, da pozdravi svoje pripadnike, zato je obiskal Dolenjsko. Stranka SDS je objavila posnetek, na katerem lahko vidimo, kako se rokuje s Petrom Gašperšičem iz Pozitivne Slovenije, Sašem Pajkom iz vrst LMŠ, Milošem Kosićem iz Socialnih demokratov. 

Le Dominika Švarc Pipan, ki za SD kandidira v volilni enoti Ljubljana Vič-Rudnik, se z njim ni želela rokovati. Na posnetku, ki ga je objavila Janševa stranka, so njene dlani, ko ji je Janša ponudil roko, ostale v žepih.

"Dominika ne pozna bontona," je pripisal ob posnetku, ki ga je delil na Twitterju.

Švarc Pipan je po tem, ko je SDS objavila njen posnetek, pohitela s pojasnilom. "Predsednik vlade je užaljen, ker mu v soboto v Ivančni Gorici nisem stisnila ponujene roke. Prvič v življenju sem stisk roke odklonila. Nad bontonom so tudi druge vrednote, tiste, ki jih vi uničujete z vsakim vdihom in izdihom," se je odzvala in dodala, da je odklonila stisk tiste roke, ki s figo v žepu ob ciničnem nasmešku samodržno tepta vse in vsakogar, ki se z njim ne strinja.

"Roke, ki neutrudno verbalno klofuta, žali, napada, diskreditira in grozi državljankam in državljanom, političnim nasprotnikom, medijem, predstavnikom civilne družbe in neodvisnih institucij … Ki si podreja državne podsisteme, izvaja represijo, uničuje državo, in ob tem s ciničnim nasmeškom igra rock zvezdo. Ne, gospod predsednik vlade, ponujena roka ni bila ponujena iskreno in ni bila izraz želje po sodelovanju," je posnetek še pojasnila kandidatka SD za poslanko.  

Poudarila je še, da z nekom, ki vedno znova prestopa vse meje spodobnega, ni možno sodelovanje, in ne zasluži mojega spoštovanja, niti zaigranega ne.

"Kot sem vam povedala v delu posnetka, ki ste ga izrezali: “Gospod predsednik vlade, razočarali ste. Nekje je meja. Enkrat je dovolJJ," je še zapisala Švarc Pipanova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 104

  • 14:31 12. April 2022.

    Levaki in bonton.... ha ha ta je pa dobra!

  • 11:52 12. April 2022.

    To je vzgoja. Verjetno jo je mama že v zgodnjem otroštvu opominjala, da naj ne prijemlje vsakega dreka v roke

  • 08:32 12. April 2022.

    Velikost še ni veličina, razdiralka naroda, le oblast v lastno korist, ubogo do obisti

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.