Janša ne popušča: Tokrat je posnel video

Foto: Vlada RS
Foto: Vlada RS
"Če kdo, vas razumemo mi," pravi Janša.
Oglej si celoten članek

Predsednik vlade Janez Janša je preko Youtuba v angleščini nagovoril Ukrajince. "Če kdo, potem smo Slovenci tisti, ki razumemo vašo stisko. V vojni za neodvisno Slovenijo leta 1991 smo tudi mi morali pograbiti vso razpoložljivo orožje in se skupaj postaviti proti silam, ki so ogrožale našo svobodo," je dejal Janša, ki je poudaril, da se Ukrajinci upravičeno borijo proti agresijo za svojo državo.

"Vaš boj je tudi naš boj!"

"Borite se za temeljne vrednote, ki jih delimo vsi v Evropi in so prav tako univerzalne vrednote," je dejal Janša. "Z obrambo ljudljene Ukrajine, vašega doma in domovine se borite tudi za vizijo celotnega kontinenta, biti svoboden in  živeti v miru. Vaš boj je tudi naš boj," je dejal Janša, ki se je Ukrajincem za vse njihove napore zahvalil iz dna srca. 

Slovenija Ukrajino popolnoma podpira pri vključitvi v EU

"Naj vam zagotovim, da vaša borba ne bo pozabljena, Ukrajinci niste sami in ne boste ostali sami," zagotavlja Janša in hkrati poudarja, da je "družina evropskih narodov družina, kamor je vedno spadala tudi Ukrajina." Janša Ukrajini zagotavlja popolno podporo pri njeni priključitvi Evropski uniji. 

Svoj nagovor je Janša zaključil v ukrajinščini: "Slava Ukrajini!"

 

 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 69

  • 10:29 6. Marec 2022.

    Janez kot borec za svobodo in demokracijo...v Sloveniji policija izvaja agresijo nad mirnimi protestniki, pišejo kazni ljudem na ulici, ki …

  • 12:06 5. Marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

  • 08:46 5. Marec 2022.

    tale je pa ta prav, najprej gre na indisko televizijo zajebavat kitajce, zdej se pa hvali kako sovraži ruse. mimgrede …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.