Janša v nagovoru izpostavil dva glavna izziva

Foto: gov.si
Foto: gov.si
Predsednik vlade Janez Janša je danes v video sporočilu nagovoril udeležence dogodka Globalno poslovno slovenstvo: sodelovanje in razvoj, ki ga organizira Slovenska poslovna globalna povezava in združuje slovenske gospodarstvenike po vsem svetu.
Oglej si celoten članek

Premier je dejal, da smo kot človeštvo trenutno v težkih časih, zato je sodelovanje, izmenjava dobrih izkušenj in praks tisto, kar nam lahko pomaga najti prave odgovore na zahtevne izzive časa.

"Dovolite mi, da uvodoma najprej nekaj besed namenim časom pred tridesetimi leti, ko se je rojevala samostojna slovenska država. Povsod po svetu ste Slovenci v tem zgodovinsko najpomembnejšem trenutku slovenskega naroda domovini dali na razpolago vse svoje sposobnosti in moči. Domovina vas je poklicala in vi ste se ji odzvali. Bili ste najboljši ambasadorji novo nastajajoče države, za kar se vsem iskreno zahvaljujem," je poudaril.

Dejal je, da so danes izzivi drugačni, ker se svet sooča s pandemijo koronavirusa, kar od nas zahteva predvsem spremembe v razmišljanju ter to, da znamo "stopiti skupaj in združiti najboljše, kar kot posamezniki, narodi in človeštvo kot celota premoremo".

Janša vidi pred slovenskim in svetovnim gospodarstvom predvsem dva izziva: pandemijo in prehod v četrto industrijsko revolucijo oziroma prehod v "pametno, digitalno in krožno" gospodarstvo.

"Le države, ki se bodo uspešno soočile z obema izzivoma, si bodo zagotovile dolgoročno uspešen gospodarski razvoj in blaginjo svojih državljanov," je prepričan. Vlada se po njegovih besedah zato trudi, da bi vzpostavila gospodarstvu in podjetništvu bolj prijazno okolje. "Veseli bomo, če vsi, ki ste uspešni globalno, nove priložnosti izkoristite tudi v domovini," je še dodal.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 20:24 10. December 2020.

    Samo da go*bec odpres, lazes. Spelji se,pokvarjenec pokvarjeni! 🤮🤮🤮

  • 20:14 10. December 2020.

    pokvarjen laznivc

  • 19:21 10. December 2020.

    Lažnivec pokvarjeni, raje bi povedal kako doma teroriziraš državljane, kako gestapovci lupijo za nič narobe storjenega. Smo na najnižji stopni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.