"Janša vlade ne bo več sestavljal"

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Karl Erjavec je pred kongresom upokojenske stranke prepričan, da bo zmagal tudi v tretje. Prepričan je, da Janša vlade ne bo več sestavljal in tudi če bi jo, njega v njej ne bi bilo.
Oglej si celoten članek

"Imel sem že močnejše protikandidate," o tem, kako se primerja s tekmecem Ljubom Jasničem in Meto Vesel Valentinčič pred petkovim kongresom upokojenske stranke, na katerem bodo volili novega predsednika, v intervjuju za časnik Delo pravi Karl Erjavec. Da bo že tretjič predsednik Desusa, ne dvomi.

Bolj kot predstavnik politične elite, ki je tarča protestov, ki so konec prejšnjega in v začetku tega leta preplavili Slovenijo, se vidi kot predstavnik upokojencev in vseh tistih, ki so odvisni od socialne države.

"Ljudje živijo v iluziji"

Glede pričakovanja, da želijo ljudje v politiki videti nove obraze, pa je dejal: "Glede novih obrazov je treba reči, da jih je v državni zbor prišlo veliko, a niso izpolnili pričakovanj ljudi. Precej novih obrazov ima težave s spričevali, diplomami in dolgovi."

Prepričan je tudi, da se, četudi bi bile volitve jutri, v politiki ne bi veliko spremenilo. "Občutek imam, da ljudje živijo v iluziji, če pričakujejo, da se bo pojavilo deset novih strank in sto novih obrazov; politika je med drugim povezana s tradicijo, lekcijo o novih strankah so ljudje tudi že konzumirali," je povedal za časnik. "Nemogoč scenarij je, da bi sedem strank izpadlo iz parlamenta in bi se vanj prebile povsem nove. To se ni še zgodilo v nobeni demokraciji in se tudi v Sloveniji ne bo."

Erjavca v Janševi vladi več ne bo

Glede očitkov predsednika vlade Janeza Janše, da iz koalicije izstopa le zato, ker želi izboljšati položaj pred kongresom, pa je dejal, da je Janšev cilj izgnati Desus iz slovenskega političnega prostora. Napovedal je, da Janša nikoli več ne bo sestavljal slovenske vlade.

"Prepričan sem. To pa zato, ker nekdo s takšnimi bremeni, kot jih ima Janša, ne more biti več predsednik vlade. Tudi moja osebna izkušnja v njegovi drugi vladi je povsem drugačna kot v vladi 2004–2008," je povedal. "Nesproščenost in vtikanje v vse pore družbenega življenja. Vzemimo za primer klice iz kabineta predsednika vlade na ministrstvo za zunanje zadeve, da moramo ustaviti kadrovske postopke za nižje uradnike diplomatsko-konzularnih predstavništev. S tem in podobnimi ukrepi je šel predaleč. Če pa bo Janša dobil še kdaj priložnost sestavljati vlado, Karla Erjavca v njegovi vladi ne bo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • gec
    15:44 25. Februar 2013.

    TO KAHL,POKAŽI ,DA TE VODNIK NE MORE JE....

  • 13:56 25. Februar 2013.

    Upam, da je res ne bo sestavljal in da tudi Erjavca ne bomo več videli v njej!Pa ne samo to, …

  • 12:50 25. Februar 2013.

    Kako lahko sploh še kdo verjame v stranko(in njenega pedsednika), ki je na volitvah podprla Türka. To pove vse o …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.